sport

Cu ei ne batem. Cum ar putea arăta naționala din Kosovo împotriva României

Cu ei ne batem. Cum ar putea arăta naționala din Kosovo împotriva României
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Echipa națională a României înfruntă Kosovo în această seară, cu începere de la 21:45, în cea de-a șasea rundă a preliminariilor Euro 2024 și este obligată să câștige. O misiune deloc ușoară, însă, judecând după modul în care ar putea arăta formula de start a adversarei.

Un jucător din Superliga ar putea fi titular împotriva României

În lotul lui Primoz Gilha – slovenul care pregătește reprezentativa din Kosovo – se află doi jucători legitimați la cluburi de top din campionatul românesc. Este vorba despre Ermal Krasniqi de la CFR Cluj și noua senzație a Rapidului, atacantul Albion Rrahmani.

Potrivit publicației telegrafi.com, primul și-ar putea face loc printre titulari, spre deosebire de meciul cu Elveția, în care kosovarii au reușit să smulgă in-extremis un punct, scor 2-2. O altă noutate la mijlocul terenul ar fi Edon Zhegrova.

În schimb, șansele să apară modificări cu privire la sistemul de joc par a fi câte se poate de mici. Asta înseamnă că vom avea de-a face cu acel 4-4-2 care a luat prin surprindere liderul grupei I în precedenta etapă din preliminarii. Prin urmare, echipa de start ar putea arăta astfel: Muric – Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova, Fazliji, Loshaj, Krasniqi – Rashica, Muriqi.

Kosovarii sunt convinși că România pornește cu prima șansă

La conferința de presă premergătoare meciului, selecționerul kosovarilor a susținut cu tărie că România are în continuare prima șansă la ocuparea poziției a doua, care asigură biletele pentru turneul final, dar și-a exprimat totodată încrederea în elevii săi. Nu a ascuns nici faptul că a primit informații din partea celor doi jucători angrenați în competiția noastră.

„Mă aștept la un rezultat pozitiv. Vom da totul. Jucăm împotriva unei echipe care are mulți jucători tehnici, însă și noi avem jucători buni care se dezvoltă la cluburile de top. Ne simțim foarte bine, ne-am pregătit bine, din punctul meu de vedere.

Sunt sigur că meciul va fi bun, pentru că noi avem nevoie de puncte, România are nevoie de puncte. Sunt sigur că spectatorii se vor bucura de meci. Nu cred că vor exista probleme politice.

Pentru noi e important să ne bucurăm de fotbal, să ne luptăm, să fim disciplinați și să vedem ce se va întâmpla. Da, în mod clar că România e favorită pentru locul al doilea, dar vom vedea. Am vorbit cu ei (n.r. Krasniqi și Rrahmani”, a declarat Primoz Gilha.

Articolul Cu ei ne batem. Cum ar putea arăta naționala din Kosovo împotriva României apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top