sport

Fanii din Peluza Sud a Craiovei amenință, după ce au provocat oprirea meciului cu Sepsi: „Acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice”

Fanii din Peluza Sud a Craiovei amenință, după ce au provocat oprirea meciului cu Sepsi: „Acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice”
Fotograf Braila

Partida de fotbal din Superligă dintre Sepsi și FC U Craiova 1948 a fost suspendată definitiv din cauza scandărilor xenofobe. Ultraşii formației craiovene, cei din cauza cărora arbitrul Andrei Chivulete a pus capăt jocului după 26 de minute, au transmis pe Facebook un comunicat în care lansează noi ameninţări cu iz xenofob, scrie GSP.

Peluza Sud 1997 e gruparea ultras care a făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe și care a scandat rasist și xenofob încă de la începutul meciului.

La două ore după oprirea definitivă a jocului, în minutul 26, ultrașii au rămas la fel de agresivi și au transmis mai multe amenințări.

„Despre fapte. Astăzi, la Sfântu Gheorghe, am luat parte la un nou atac la adresa integrității naționale din partea minoritarilor cu complicitatea statului român, al FRF, LPF şi CCA.

Ținem să precizăm, așa cum am făcut-o și în trecut, că nimic nu este și nu va fi prea mult pentru a ne apăra țara. Niciun meci, niciun punct, niciun loc în clasament nu se pot compara cu pământul nostru strămoșesc.

Nu vom accepta niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o altă limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca și cetățenii români să fie huliți de minoritățile care populează această zonă.

Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute. Așa cum am mai anunțat anterior, în cazul în care aceste abuzuri nu se vor opri, și acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice.
Orice alte ipoteze sunt de ordinul comicului, iar inițiatorii și susținătorii lor sunt invitați să lectureze comunicatele noastre anterioare legate de acest subiect”, a postat Peluza Sud pe reţelele de socializare.

Sursa: Stiri Sport – Ultimele Stiri Sportive | Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top