sport

Sumele enorme de bani câștigate de un arbitru la Campionatul Mondial din Qatar. Care sunt remunerațiile oficialilor

Sumele enorme de bani câștigate de un arbitru la Campionatul Mondial din Qatar. Care sunt remunerațiile oficialilor
Fotograf Braila

Campionatul Mondial din Qatar le oferă arbitrilor posibilitatea de a pune mâna pe niste sume foarte frumoase de bani. La ediția din acest an a turneului final sunt prezenți și trei oficiali români, Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu.

Cât poate câștiga Istvan Kovacs pentru fiecare meci de la Campionatul Mondial din Qatar. Remunerațiile arbitrilor, dezvăluite

Nu mai puțin de 129 de arbitri iau parte la Campionatul Mondial din Qatar. Dintre aceștia, doar 36 sunt prezenți la turneul final în calitate de „centrali”, printre ei numărându-se și Istvan Kovacs. Restul sunt 69 de asistenți, unde regăsim alți doi români, Mihai Artene și Vasile Marinescu, iar 24 de oficiali vor fi responsabili doar pentru camera VAR.

Mondialul din Qatar le va oferi tuturor șansa de a pune mâna pe niște sume consistente de bani, deoarece remunerațiile stabilite de FIFA pentru acest turneu final sunt unele considerabile.

În faza grupelor, care se desfășoară chiar în aceste zile, un „central” este recopensat cu câte 5.000 de euro pentru fiecare meci pe care îl oficiază. În schimb, asistenții și arbitrii de rezervă primesc jumătate din suma menționată, respectiv 2.500 de euro, pentru fiecare meci din faza grupelor. Iar dacă e să privim spre camera VAR, arbitrii responsabili cu analiza fazelor controversate sunt răsplătiți cu câte 3.000 de euro.

În fazele eliminatorii, câștigurile tuturor vor fi mărite. Începând din optimi, un „central” va încasa 10.000 de euro pentru fiecare meci pe care îl oficiază. În schimb, asistenții vor primi câte 5.000 de euro, iar cei din camera VAR, tot 5.000 de euro și nu 6.000, așa cum era de așteptat.

Istvan Kovacs a avut posibilitatea de a câștiga primii bani la Mondialul din Qatar, deoarece s-a aflat, din postura de al patrulea oficial, în brigada de la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador. Tot la acel meci, Ovidiu Artene a fost asistent de rezervă.

Arbitrii au fost deja răsplătiți pentru prezența la turneu

Pe lângă banii pe care îi vor putea face în competiție, arbitrii au primit și prime consistente pentru participarea la turneul final.

Fiecare arbitru central, cum este și cazul lui Istvan Kovacs, a fost răsplătit cu suma de 70.000 de dolari pentru că a fost inclus pe lista FIFA pentru Qatar. De asemenea, toți asistenții, inclusiv Mihai Artene și Vasile Marinescu, s-au ales cu câte 25.000 de euro pentru participarea în Qatar.

La Campionatul Mondial din Qatar din 2022 s-a bifat și o premieră istorică. Din totalul de 129 de arbitri selectați, 6 sunt femei. Este prima oară când la un astfel de turneu final, masculin, sunt prezenți și arbitri de sex opus.

Din postura de „centrali”, în Qatar au mers trei arbitri femei, Stephanie Frappart, Salima Mukansanga și Yoshimi Yamashita. De asemenea, Neuza Back, Kathryn Nesbitt și Karen Diaz Medina vor fi arbitri asistenți.

Arbitrul de la Campionatul Mondial care a pus capăt rapid meciului pe care l-a oficiat. A devenit foarte apreciat de fani.

Articolul Sumele enorme de bani câștigate de un arbitru la Campionatul Mondial din Qatar. Care sunt remunerațiile oficialilor apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top