sport

De ce nu mai vorbește Marius Șumudică. Clauza secretă din contractul cu CFR Cluj

De ce nu mai vorbește Marius Șumudică. Clauza secretă din contractul cu CFR Cluj
Fotograf Braila

Marius Șumudică a rezistat mai puțin de două luni pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj. Demis pe 28 august, antrenorul a dispărut din spațiul public, deși este cunoscut ca un om slobod la gură, căruia îi plac aparițiile publice.

Clauza tăcerii lui Marius Șumudică valorează un sfert de milion de euro

Marius Șumudică s-a despărțit după un scandal monstru de CFR Cluj, însă nu a ieșit niciodată în public să dea detalii. Ultima dată când antrenorul a vorbit cu presa, a fost pe 27 august. Era a doua zi după eșecul cu Steaua Roșie Belgrad, iar Șumudică s-a prezentat la antrenament la ora 11:00, conform programului comunicat chiar de el jucătorilor.

Numai că șefii CFR îi anunțaseră pe același grup de Whatsapp pe fotbaliștii campioanei că ședința tehnică are loc la ora 17:00. Șumudică a venit singur la stadion și nu a fost lăsat să pătrundă în baza de pregătire. A explicat ostentativ presei prezența sa:

„Astăzi, stie toată lumea, am fost la antrenament şi nu am fost lăsat să intru. Diseară, jucătorii nu se vor duce la antrenament! Nu ştiu ce se întâmplă sau ce o să fie. Eu am contract si nu pot sa îmi dau demisia pentru că sunt pe primul loc în campionat şi sunt calificat în grupele Conference League!”

Șumudică a procedat așa pentru a-și respecta contractul, unul care, evident, prevedea că trebuie să se prezinte la serviciu. O clauză secretă a înțelegerii sale cu CFR era ca, în cazul în care își dă demisia, să achite clubului suma de 750.000 de euro. Dacă ar fi fost demis, ar fi primit 250.000 de euro.

O altă clauză, comună contractelor jucătorilor și antrenorilor, prevede ca aceștia să nu facă dezvăluiri în spațiul public, care să denigreze sau să aducă atingere imaginii clubului, după rezilierea înțelegerii, în caz contrar urmând să nu mai primească despăgubiri.

Din acest motiv nu vorbește Șumudică de aproape o lună. Se teme că, fire colerică, s-ar putea enerva și ar putea să spună lucruri urâte despre șefii de la CFR, care ar putea astfel să aibă motiv să nu-i mai plătească sfertul de milion drept despăgubiri.

Carieră scurtă în Gruia: excelent în campionat, modest în Europa

Marius Șumudică a fost instalat pe banca echipei campioane pe 2 iunie și a intrat repede în pâine. Pe 6 iulie, CFR a debutat în turul întâi preliminar la Ligii Campionilor. A fost o victorie cu 3-1 în Gruia cu Borac Banja Luka. Înainte să piardă returul din Bosnia, CFR a cedat în Supercupa României, la lovituri de departajare, cu Universitatea Craiova.

Dubla cu Lincoln, din Gibraltar, a ridicat și ea semne de întrebare. 2-1 și 2-0 au fost scorurile, dar prestațiile au fost dezamăgitoare.

Au urmat alte două duble în Europa, ambele pierdute, cu Young Boys Berna și cu Steaua Roșie Belgrad, care au retrogradata-o pe CFR din Liga Campionilor până în Conference League. În schimb, în campionat ardelenii au mers impecabil cu Șumudică pe bancă: șase victorii în primele șase etape. Șefii de la CFR au tras linie și au decis că antrenorul trebuie să plece.

Articolul De ce nu mai vorbește Marius Șumudică. Clauza secretă din contractul cu CFR Cluj apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top