sport

Cum poți face răcoare în casă fără aer condiționat. Cele mai simple trucuri pentru zilele caniculare

Cum poți face răcoare în casă fără aer condiționat. Cele mai simple trucuri pentru zilele caniculare
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Vara este anotimpul preferat al multor persoane, însă nu toți se bucură de zilele călduroase, cu temperaturi care ajung și la 40 de grade Celsius. Află cum poți face răcoare în casă fără aer condiționat, utilizând cele mai simple trucuri.

Temperaturile de afară sunt foarte ridicate în această săptămână și, din păcate, nu toată lumea dispune de aer condiționat. Cu aceste trucuri poți răcori casa astfel încât să nu existe un disconfort prea mare din cauza căldurii.

Cum poți face răcoare în casă fără aer condiționat. Cele mai simple trucuri pentru zilele caniculare

Zilele caniculare de vară de dau bătăi de cap. Chiar dacă stăm în casă, lipsa aerului condiționat este resimțită foarte mult, pentru că nu doar afară sunt temperaturi mari.

Există câteva soluții prin care poți face răcoare în casă fără aerul condiționat, care este destul de costisitor și, de multe ori, periculos pentru sănătate, potrivit spatiulconstruit.ro.

O mare parte din căldură intră pe geamuri, mai ales dacă sunt orientate spre sud sau vest. Cel mai bine ar fi să acoperi ferestrele dacă vrei să scapi de razele soarelui.

Instalarea unor draperii, jaluzele sau rulouri în zona ferestrelor sunt doar câteva dintre variantele care te vor ajuta să acoperi ferestrele.

Dacă stai la casă, poți lua în calcul plantarea unor copaci cu frunze căzătoare în zona ferestrelor. Te vor feri de căldură vara și nu te opresc din a te bucura de razele soarelui în anotimpul rece.

Dacă ai un ventilator, poți așeza un bol cu cuburi de gheață în fața paletelor acestuia. Apa rece formată pe suprafața gheții se va răspândi și va răcori încăperea.

În cazul în care ai în încăpere un ventilator de tavan, ajustează paletele astfel încât acestea să se învârtă în sensul invers al acelor de ceasornic, cum te uiți la el în sus. Aerul cald va fi, astfel, atras în partea superioară a camerei. Poți seta o viteză mai mare a ventilatorului în zilele caniculare.

Noaptea este bine să poziționezi ventilatorul lângă fereastră ca să poți scoate aerul cald din încăpere și să vină aer rece. Acest truc funcționează doar dacă afară este mai răcoare. Ai putea să mai deschizi un geam ca să se formeze un curent de aer.

Cum să scapi de căldura din casă. De ce e bine să scoți aparatele din priză

Ca să faci răcoare în casă ar trebui să scoți din priză aparatele electronice și electrocasnice atunci când nu le folosești. Totodată, e bine să eviți să utilizezi aparate precum aragazul, mașina de spălat rufe sau vase atunci când afară se înregistrează cele mai ridicate valori termice.

De asemenea, ar trebui să instalezi becuri cu led prin casă și nu incandescente, care vor degaja căldură și vor accentua disconfortul termic.

O altă soluție este să decorezi casa cu plante de interior alese strategic care te vor ajuta să te răcorești. Plantele elimină apă prin transpirație, iar aerul se răcește în jurul lor.

Printre cele mai bune plante care să te scape de căldură sunt aloe vera, areca, smochinul plangator, feriga si limba soacrei.

Dacă ești în procesul de construcție al casei, te poți ocupa de anumite aspecte pentru a evita disconfortul termic vara. Casa trebuie izolată corect, iar ferestrele să fie orientate corespunzător. Încearcă să optezi pentru un acoperiș alb, care să nu atragă razele soarelui.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top