sport

Vlad Dascălu, performanță încântătoare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, într-o probă fără istoric în România la acest nivel

Vlad Dascălu, performanță încântătoare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, într-o probă fără istoric în România la acest nivel
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Vlad Dascălu a realizat o performanță încântătoare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, într-o probă fără istoric în România la acest nivel. Reprezentantul delegației olimpice a terminat pe locul 7 la mountain bike, proba de cross-country.

Ciclistul român a fost înregistrat la final cu o întârziere de 49 de secunde față de campionul olimpic Thomas Pidcock (Marea Britanie).

Vlad Dascălu a fost la 15 secunde distanță de o performanță incredibilă, o medalie de bronz.

Vlad Dascălu, performanță încântătoare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, într-o probă fără istoric în România la acest nivel

Vlad Dascălu s-a numărat azi printre actorii principali la ciclism – mountain bike, în proba de cross-country. A fost și una dintre cele mai spectaculoase finale ale zilei la Jocurile Olimpice. Reprezentantul României a venit la aceste întreceri cu un palmares mai mult decât interesant, campion mondial și european la U23. De asemenea, și-a trecut în cont victorie și în Cupa Mondială.

Până la Tokyo 2020, ciclismul românesc a participat la 8 ediții ale Jocurilor,  dintre cele 21 la care România s-a prezentat la start.

Generația lui Gabriel Moiceanu a reușit să ducă echipa României până pe locul 6 la Roma 1960, cea a lui Constantin Ciocan, pe locul 9 la Tokyo 1964.

După participarea din 1980, unde Mircea Romașcanu, liderul generației acelor ani în ciclismul românesc, bifa participarea în întrecerile de șosea, tricolorii au fost nevoiți să aștepte 24 de ani o nouă calificare. Ea a venit la Atena 2004: Tudor Oprea, actualul mecanic al delegației, a participat în premieră la probele de mountain bike. Prezența lui Andei Nechita la Londra 2012 a readus ciclismul de șosea la Jocuri după 32 de ani. Eduard Grosu a participat sâmbătă la proba de șosea, iar Vlad Dascălu a intrat în cursă la mountain bike. El avea să aducă și cel mai bun rezultat din istorie în această probă – locul 7.

Vlad Dascălu a făcut o imagine foarte bună ciclismului în România

Concursul a fost foarte dinamic, spectaculos și a avut de toate, inclusiv căzături, Mare favorit, olandezul Mathieu van der Poel a căzut în prima parte a cursei și a fost nevoit să abandoneze. Pentru a ne face o idee mai clară cine e van der Poel, acesta a purtat tricoul galben în Turul Franței 2021, unde a și câștigat o etapă.

Thomas Pidcock (Marea Britanie) a dominat concursul în cea mai mare parte, dar ochii noștri au fost asupra lui Vlad Dascălu. Reprezentantul României a făcut un concurs foarte frumos. Ba chiar ne-a ținut cu sufletul la gură spre final, când a reușit să revină din urmă și s-a alăturat unui grup de patru cicliști care luptau pentru medalia de bronz. În cele din urmă, românul a terminat pe locul 7. Senzația a fost însă că putea să urce și mai sus, dacă ar mai fi avut 1-2 kilometri la dispoziție până la final.

Vlad Dascălu a făcut astfel o imagine foarte bună ciclismului în România, o disciplină extrem de populară la nivel continental. El a fost la 3 secunde de locul 5 și la 15 secunde de medalia de bronz, câștigată de spaniolul Davin Valero Serrano. Argintul i-a revenit elvețianului Mathias Flueckinger.

 

The post Vlad Dascălu, performanță încântătoare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, într-o probă fără istoric în România la acest nivel appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top