sport

Vlad Dascălu, aproape de o medalie nesperată la mountain bike. Cum l-a ajutat pe noul campion olimpic

Vlad Dascălu, aproape de o medalie nesperată la mountain bike. Cum l-a ajutat pe noul campion olimpic
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

La 23 de ani, reprezentatul României a încheiat pe un onorabil loc 7, însă doar 15 secunde l-au despărțit de medalia de bronz.

Dascălu a venit la Tokyo cu un palmares mai mult decât interesant, campion mondial și european la U23

Vlad Dascălu, la 15 secunde de o medalie la mountain bike

Vlad Dascălu a făcut o cursă curajoasă la Jocurile Olimpice, a fost aproape tot timpul în plutonul fruntaș și doar 15 secunde l-au despărțit de medalia de bronz cucerită de spaniolul David Valero Serrano.

Titlul olimpic a fost cucerit de britanicul Thomas Pidcock, care a condus cursa aproape în totalitate, iar medlaia de argint i-a revenit elvețianului Mathias Flueckiger.

Mare favorit în această probă, olandezul Mathieu van der Poel a căzut în prima parte a cursei și a fost nevoit să abandoneze. Rutierul batav a purtat tricoul galben în Turul Franței 2021, unde a și câștigat o etapă.

Al doilea român în proba de mountain bike la JO

Rutierul Vlad Dascălu, care locuieşte în Spania de la 9 ani, a fost, în 2019, campion mondial și european under-23 la mountain bike, performanţă cu care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ciclistul originar din Fălticeni, în prezent legitimat la echipa Team Trek–Pirelli, este al doilea sportiv român care participă în această probă la o ediție a Jocurilor Olimpice. Primul a fost Ovidiu Tudor Oprea, la ediția din 2004, de la Atena, atunci când încheia cursa pe locul 37.

Performanța lui Dascălu este una remarcabilă, într-o cursă extrem de pasionantă în care britanicul Thomas Pidcock a dat un adevărat recital în ciuda vârstei fragede, doar 21 de ani.

Dascălu l-a făcut campion olimpic de Pidcock

De remarcat este faptul că Thomas Pidcock a putut ajunge campion olimpic la Tokyo și cu ajutorul lui Vlad Dascălu. Românul ar fi trebuit să meargă la Tokyo din postura de campion U-23, dar în cele din urmă a acumulat punctele necesare pentru a obține biletele ca senior. Acest lucru a permis eliberarea locului U-23, care a fost ocupat chiar d enoul campion olimpic.

Complex quotas. shortly Romania had 1 slot due to last U23 championship, then Dascalu has scored enough pts on last WC to qualify himself directly and GB got the U23 slot.

— Dim/Svam (@DimSvam) July 26, 2021

La finalul competițiie în care a câștigat medalia de aur, Thomas Pidcock, s-a arătat extrem de fericit de performanța reușită: ”Este incredibil. Încercam să rămân calm. Îmi spuneam tot timpul că voi deveni campion olimpic și acets lucru s-a întâmplat. Este incredibil.

Nu am muncit atât de mult pentru aceste Jocuri Olimpice, deoarece abia anul trecut am mers prima dată la o cursă din Cupa Mondială. Deci nu a fost un vis atât de lung. Nu-mi pot imagina cum este să te gândești patru ani la un astfel de eveniment. Pentur mine a fost suficient un an”.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top