sport

Vești bune pentru România. Noua Zeelandă a rămas fără căpitan înaintea meciului decisiv de la Jocurile Olimpice

Vești bune pentru România. Noua Zeelandă a rămas fără căpitan înaintea meciului decisiv de la Jocurile Olimpice
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

După înfrângerea fără drept de apel, scor 0-4, suferită în fața Coreei de Sud, naționala olimpică a României este obligată să câștige duelul cu Noua Zeelandă pentru a accede în sferturile de finală ale competiției. Un scenariu care poate să devină realitate, mai ales după ultimele informații venite din tabăra adversarilor.

Concret, din pricina accidentării suferite în partida cu Honduras, căpitanul Winston Reid a devenit indisponibil pentru restul competiției. În aceste condiții, speranțele „All Whites” stau în Chris Wood, un atacant care evoluează în Premier League – la Burnley – și are o cotă de piață de 8 milioane de euro.

Partida este programată miercuri, 28 iulie, de la ora 11:30 (ora României), la Sapporo. Întrucât se află pe ultimul loc în grupă și nu au un golaveraj favorabil, astfel încât să profite de primul criteriu de departajare, remiza iese din discuție pentru elevii lui Mirel Rădoi.

Căpitanul Noii Zeelande ratează meciul decisiv cu România

Cu 223 de meciuri, 10 goluri și 10 assist-uri pentru West Ham United, echipă cu care se află sub contract încă din 2010, Winston Reid (33 de ani) este, fără îndoială, cel mai experimentat jucător din lotul Noii Zeelande.

Cotat la 1,5 milioane de euro, fundașul central a mai evoluat de-a lungul carierei în MLS, la Sporting Kansas City, în MLS, dar și în liga a doua engleză, la Brentford, sub formă de împrumut. Cum accidentarea suferită în meciul cu Honduras s-a dovedit a fi destul de serioasă, selecționerul Danny Hay nu-l va putea folosi împotriva României.

Mirel Rădoi, discurs sincer după umilința de la Jocurile Olimpice: „Nu puteam câștiga la nesfârșit cu noroc”. Ce a spus despre „finala” cu Noua Zeelandă

În altă ordine de idei, Mirel Rădoi a recunoscut că echipa națională a Coreei de Sud le-a predat elevilor săi o adevărată „lecție de fotbal” dar s-a arătat optimist în privința șanselor de a spăla rușinea printr-o calificare in extremis în sferturile competiției, chiar dacă Noua Zeelandă pornește ca favorită.

Putem să spunem că norocul din prima partidă ne-a abandonat în seara asta. Era clar că nu puteam câștiga la nesfârșit din noroc. Meciul s-a rupt la cele două greșeli personale – autogolul și eliminarea.

Ne-a fost predată o lecție de fotbal, de mentalitate. Am jucat două meciuri, n-avem altceva de făcut decât să câștigăm la ultimul joc. Sunt foarte multe echipe care au câștigat prima partidă din grupe și după aceea nu s-a calificat, sper să nu fie la fel și la noi.

Important e că am ajuns până aici, tot meciul cu Noua Zeelandă ar fi fost decisiv. Am vrut să avem o finală, o avem. Cel mai important e să recuperăm băieții din punct de vedere fizic.

Din punct de vedere psihologic îi vom remonta pe jucători, dar fizic e marea noastră problemă. Trebuie să mergem pozitivi, chiar dacă rezultatul nu ne arată asta.

Am suferit o lecție de fotbal, o umilință. Trebuie să ne revenim cât mai rapid din punct de vedere psihologic, dar fizic e cel mai greu și va trebui să facem o evaluare pentru a vedea cine poate juca în această finală”, a declarat selecționerul României, imediat după meciul pierdut fără drept de apel în fața asiaticilor.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top