sport

Un val de caniculă va lovi România în zilele următoare. ANM anunță temperaturi de 39 – 40 de grade

Un val de caniculă va lovi România în zilele următoare. ANM anunță temperaturi de 39 – 40 de grade
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Finalul ”lunii lui cuptor” va găsi România sub un nou val de căldură extremă. Specialiștii de la ANM prognozează o caniculă revenită puternic în majoritatea regiunilor.

Treptat, chiar de luni, 26 iulie, temperaturile vor crește foarte mult în vest, iar marți și miercuri vom avea deja peste 39 poate chiar 40 de grade Celsius la umbră în aproape toată țara.

Cel mai puternic val de caniculă al verii urmează să afecteze România. Temperaturile anunțate de ANM

Meteorologul ANM, Meda Andrei, spune că aerul va fi atât de fierbinte încât va fi aproape imposibil de suportat. La acest lucru va contribui foarte multe și umiditatea atmosferică ridicată.

”Acest val cuprinde temperaturi foarte ridicate cât și combinația temperaturilor cu umiditatea. Prin urmare, începând de mâine și până spre sfârșitul acestei săptămâni vom avea temperaturi ridicate, indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, vorbim și de caniculă mâine în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei apoi în regiunile vestice sudice și local în restul teritoriului.

39 -40 de grade Celsius așteptate în unele zone din țară în zile următoare

Dacă mâine (n.r. luni) temperaturile se opresc la 36 de grade în zilele următoare vor depăși 37 de grade și posibil să atingem 39-40 de grade cu probabilitate mai mare al acestor valori în partea de sud-vest a țării”, anunță meteorologul, conform Antena 3.

Mai ferite de căldură insuportabilă vor fi, momentan, zonele montane, nordul Moldovei și estul Transilvaniei.

”În cea mai mare parte din țară temperaturile vor fi peste cele normale la această dată, dar un aer mai respirabil va fi nordul Moldovei în estul Transilvaniei în zonele de munte și acolo temperaturile se vor opri sub 34 de grade și, de asemenea, disconfortul va fi ceva mai potrivit nu chiar atât accentuat cum va fi în ceva alte regiuni”, anunță ANM.

Căldură mare va fi și pe timpul nopților. Când revin ploile

Nici noaptea nu va fi mai bine în următoarele zile. Cu temperaturi peste 20 de grade, aerul va fi irespirabil în mai multe regiuni.

Vestea bună oferită de meteorologul ANM este că ploile vor reveni și vor răcori atmosfera de la finalul săptămânii.

”Temperaturile vor fi ridicate și noaptea în Banat în Crișana, Oltenia, Muntenia. De poimâine (n.r. marți) noaptea mai ales, temperaturile se vor menține în general peste 20 de grade în cea mai mare parte a nopții.

De asemenea, în dealurile de vest temperaturile pot fi de 23-24 de grade. În nordul litoralului va fi ceva mai răcoare şi în nordul Moldovei și Estul Transilvaniei cu minime de 11-14 grade.

Spre sfârșitul săptămânii este așteptat un val de aer rece care va putea aduce ploi, vijelii şi grindină”, a mai anunțat Meda Andrei pentru sursa citată.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top