sport

Scandal la Adunarea Generală a FRT, unde Ion Țiriac și-a anunțat demisia: „Dați-l afară!”

Scandal la Adunarea Generală a FRT, unde Ion Țiriac și-a anunțat demisia: „Dați-l afară!”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Scandal și îmbrânceli au avut loc astăzi în timpul conferinței de audio a lui Ion Țiriac, 82 de ani, care și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis. Reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, a ținut un discurs virulent la Adunarea Generală a FRT, iar cei prezenți i-au smuls microfonul din mână, potrivit GSP.

Potrivit imaginilor video din şedinţa Adunării Generale, Vecerdea a luat cuvântul în calitate de membru afiliat fără drept de vot. În discursul său, l-a acuzat pe Ţiriac că a minţit şi că nu a menţionat despre centrul regional de tenis de la Sibiu.

„Am o simplă calitate de pasionat al tenisului… şi e o mare ruşine, domnule Ţiriac, să nu menţionaţi centrul regional din Sibiu, o investiţie foarte mare. Lăsaţi-mă să vorbesc, pentru că am avut aici un personaj care a vorbit 24 de minute în calitate de demisionar (n.r. – Ion Ţiriac).

Lăsaţi-mă să răspund la minciunile pe care le-a debitat. Raportul de activitate nu cuprinde una dintre cele mai mari investiţii din tenis făcute din bani privaţi complet. Tenis Club Pamira este printre cluburile care plătesc cei mai mulţi bani la stat, bani care se duc, culmea, la majoritatea celor care votează aici. 

Este o bătaie de joc să ne chemaţi aici fără să ne trimiteţi bilanţul, fără să trimiteţi planul, fără să ne trimiteţi pe cine afiliaţi, pe cine dezafiliaţi… Ce faceţi cu federaţia asta? Nimic, zero, zero, zero… păi, nu vă e ruşine?”, a spus Vecerdea, moment în care un alt membru în Adunarea Generală a intervenit și i-a confiscat lui Vecerdea microfonul.

Majoritatea celor prezenţi au solicitat ca Vecerdea să nu mai fie lăsat să vorbească, iar Ion Ţiriac s-a ridicat de pe scaunul de la prezidiu şi a afirmat: „Opreşte şedinţa şi dă-l afară”.

Incidentul poate fi urmărit la minutul 1:22:00

Ulterior, Vecerdea a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns un echipaj de poliție și o ambulanță. Vecerdea a cerut suspendarea ședinței, dar cererea sa nu a fost respectată.

La începutul şedinţei Adunării Generale a FRT de luni, preşedintele Ion Ţiriac şi-a anunţat demisia din funcţie în faţa celor 29 de membri asociaţi cu drept de vot prezenţi.

„Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă un Consiliu Director ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar plătiţi bine, ca să poată face ceva. Asta pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat acesta.

Ion Ţiriac a fost ales, la 19 iunie 2019, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional. La alegerile de atunci au fost cinci candidaţi, Marius Vecerdea obţinând 11 sufragii, Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu nu au obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate.

Sursa: Sport – Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top