sport

Români la Tokyo 2020 marți, 27 iulie. Program, rezultate. Pumnii strânși pentru David Popovici și Robert Glință

Români la Tokyo 2020 marți, 27 iulie. Program, rezultate. Pumnii strânși pentru David Popovici și Robert Glință
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Marți, 27 iulie, este considerată ziua a patra a JO Tokyo 2020, deși, în realitate, manifestarea a început cu două zile mai devreme, odată cu startul competițiilor la fotbal masculin și feminin și a celei de softball. În această zi sportivii români prezenți la Tokyo sunt angrenați în doar trei discipline.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 marți, 27 iulie

ÎNOT

04:43 Tokyo Aquatics Centre 200 m liber masculin – FINALĂ  David Popovici
04:59  Tokyo Aquatics Centre  100 m spate masculin – FINALĂ Robert Andrei Glinţă

BASCHET FEMININ 3 x 3

11:00 Aomi Urban Sports Park Meci de clasament Franța – ROMÂNIA

ÎNOT

13:20 Tokyo Aquatics Centre 100 m liber masculin – Serii David Popovici

TENIS DE MASĂ

13:30 Tokyo Metropolitan Gymnasiu Simplu feminin – Turul Bernadette Szocs vs Juan Liu (SUA)

Așteptăm medalii de la băieții noștri la înot

Marți, 27 iulie, după cum se vede, este o zi cu participare mai redusă pentru delegația noastră și ca număr de sportivi angrenați în întrecere dar și ca număr de discipline sportive la care se participă.

Evident, toate privirile vor fi ațintite, chiar dacă ora de desfășurare a luptei pentru medalii este una prohibită pentru o mare parte dintre noi, asupra întrecerilor de la natație.

David Popovici are șanse mari la podium

La Tokyo Aquatics Centre, un complex extraordinar de modern și de funcțional, vor lupta pentru o medalie David Popovici, în proba de 200 m liber și Robert Glință la 100 metri spate. Ambii țintesc cucerirea unei medalii.

Mai mari șanse pare a le avea noul fenomen al natației mondiale, puștiul de numai 16 ani, David Popovici, despre care presa internațională a scris numai laudativ încă înainte de JO de la Tokyo. El intră în finala de opt de pe locul 4, terminând al doilea în semifinala la care a concurat.

Robert Glință, calificare dramatică

Robert Glință a avut un noroc fantastic să se numere printre cei opt finaliști la 100 m spate, pentru că a încheiat acest grup la doar o sutime de secundă peste japonezul Riosuke Irie, clasat, ca timpi, al nouălea. Românul nu este însă mulțumit de evoluția sa, dar speră să revină la potențialul maxim în finală.

Însă cele mai mari speranțe vin dinspre David Popovici. Acesta dă impresia că poate să depășească în finală evoluțiile de până acum, nici ele rele și astfel să intre în lupta pentru medalii, ceea ce pentru un copil de 16 ani ar fi cu adevărat ceva extraordinar, pentru că e una să fii campion la juniori și alta să devii medaliat olimpic.

Fetele de la baschet 3 x 3 au ultima reprezentație

Echipa națională de baschet 3 x 3, care prin simpla prezență la Tokyo a reușit ceva extraordinar, prin faptul că acest sport la noi în țară este cu o incidență foarte scăzută ca număr de practicanți, încheie marți experiența olimpică, susținând ultimul meci din grupă.

Fetele noastre au reușit să obțină o singură victorie, în fața codașei Mongolia, în rest pierzând toate celelalte întâlniri. Epilogul este un joc în compania Franței și chiar admițând că ar reuși o surpriză și ar câștiga șansele de a prinde un loc între primele șase sunt foarte mici, cel mai probabil România și Mongolia urmând a fi echipele eliminate, pentru că doar locurile 7 și 8 sunt în această situație.

Bernadette Szocs, față în față cu o americancă de origini asiatice

La tenis de masă rând pe rând reprezentanții noștri au ieșit din competiție. A rămas încă puștoiaca Bernadette Szocs, aceasta urmând a o întâlni în turul 3 la simplu feminin pe sportiva americană Juan Liu. Un meci deloc ușor pentru frumușica din delegația noastră la sportul cu mingea de celuloid.

Nu e ușor deoarece după cum îi spune și numele Liu este de sorginte asiatică probabil combinat cu ceva rădăcini hispanice sau sud-americane și se știe că la tenis de masă asiaticii se numără printre cei mai buni. Bernadette Szocs însă are o mare calitate. Este o luptătoare extrem de tenace și suntem convinși că va da totul pentru a merge mai departe.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top