sport

Luka Doncic, one man show în ziua a treia la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Slovenul a reușit o performanță incredibilă în partida de baschet Slovenia – Argentina

Luka Doncic, one man show în ziua a treia la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Slovenul a reușit o performanță incredibilă în partida de baschet Slovenia – Argentina
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Luka Doncic a fost one man show în ziua a treia la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Slovenul a reușit o performanță incredibilă în partida de baschet Slovenia – Argentina (118-110).

Starul echipei Dallas Mavericks a realizat 48 de puncte în 31 de minute de joc. El și-a adăugat la performanța individuală 11 recuperări și 5 pase decisive.

Turneul de baschet masculin a început spectaculos, cu o înfrângere a Statelor Unite în fața Franței, cu 76-83, într-un joc din cadrul Grupei A. Slovenia – Argentina s-a disputat în Grupa C.

Luka Doncic, one man show în ziua a treia la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Cu mulți jucători din NBA prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, turneul masculin de baschet stârnește un interes desosebit. Iar Luka Doncic este unul din starurile care atrage multe priviri. Slovenul este debutant la aceste întreceri la vârsta de 22 de ani. Dar asta nu l-a împiedicat să-și pună deja amprenta pe ediția din acest an.

La doar o zi după ce Statele Unite ale Americii au pierdut primul meci la JO după o pauză de 17 ani (76-83 cu Franța), Luka Doncic a făcut senzație. Cu siguranță ar fi ridicat tribunele în picioare, dacă s-ar fi jucat cu spectatori. El a terminat partida Slovenia – Argentina cu 48 de puncte și 11 recuperări.

Luka Doncic in his first Olympic Game:

48 points
11 rebounds
5 assists
18-29 FG
6-14 3PT

Greatness pic.twitter.com/aVJdBVrih4

— NBA Central (@TheNBACentral) July 26, 2021

Pentru mine, am spus asta încă de acum 2 ani: El este cel mai bun jucător din lume, inclusiv din NBA”, a spus antrenorul Argentinei. Acesta a continuat: „Și dacă a existat vreo îndoială în mintea mea, acum nu mai există. El este cel mai bun jucător din lume”.

Doncic a stabilit al doilea cel mai mare total din istoria Jocurilor Olimpice. Slovenul s-a apropiat de recordul de 55 de puncte, realizat de brazilianul Oscar Schmidt în 1988. Tot 48 de puncte a mai realizat australianul Eddie Palubinskas, la Montreal 1976. Jucătorul de la Dallas Mavericks putea să bată și recordul, dar el s-a retras pe bancă în ultimele minute. El a realizat 31 de puncte în primele 20 de minute ale jocului.

„Nu-mi pasă de recorduri. Am câștigat și pentru asta am venit aici”, a susținut Doncic. Colegii chiar l-au încurajat de pe margine să intre și să bată recordul. „Toată lumea îi spunea pe bancă: Hai să obținem recordul”, a dezvăluit veteranul Zoran Dragic.

Până acum, în turneu de baschet s-au mai jucat meciurile:

Grupa A: Cehia – Iran 84-78

Grupa B: Australia – Nigeria 84-67, Italia – Germania 92-82.

La start sunt prezente 12 naționale împărțite în trei grupe.

The post Luka Doncic, one man show în ziua a treia la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Slovenul a reușit o performanță incredibilă în partida de baschet Slovenia – Argentina appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top