sport

JO 2020 – Înot: David Popovici – Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam la o finală olimpică la 200 m liber

JO 2020 – Înot: David Popovici – Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam la o finală olimpică la 200 m liber
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu transmite: Înotătorul David Popovici, care cucerea trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de juniori de la Roma, în urmă cu câteva săptămâni, a reuşit să facă o performanţă formidabilă şi la seniori, la debutul lui la Jocurile Olimpice de la Tokyo, calificându-se cu al şaptelea timp în finala de la 200 m liber.

La numai 16 ani, David Popovici şi-a respectat promisiunea făcută înainte de plecarea la Tokyo, de a se califica în finala olimpică şi să dea tot ce poate acolo.

''M-am simţit un pic mai bine decât ieri. Cursa de ieri a fost prima şi a setat timpul pentru cele care urmează. Cursa a fost foarte bună, am reuşit să mă calific în finală, e perfect. Mâine o altă zi şi o altă cursă. M-am simţit mai bine în cursă decât ieri în calificări şi sunt convins că mâine va fi frumos. Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 m liber, nici nu mă gândeam la aşa ceva. Dar, se mişcă totul repede, se schimbă, pentru că am un antrenor foarte bun şi acum sunt aici. Ultima indicaţie pe care mi-a dat-o a fost să mă distrez, aşa că asta am şi făcut'', a declarat David Popovici, luni, după semifinale, pentru Radio România.

După revenirea în ţară de la Europene, David Popovici declara: ''Gânduriel mele au rămas la fel, pentru că înainte să ajung la Europenele de juniori eram conştient că o să trec printr-un concurs greu şi lung şi apoi voi sta doar trei zile în ţară, după care voi pleca la Olimpiadă. Am fost focusat total pe două concursuri în acelaşi timp şi faptul că mi-am depăşit cu mult aşteptările nu schimbă cu nimic concentrarea şi ceea ce mi-am propus eu pentru Olimpiadă. Aştept să mă calific în finala olimpică şi acolo se poate întâmpla orice. Cine e cel mai în formă, cine se simte cel mai bine în ziua aceea şi cine e cel mai pregătit mental va triumfa. Se poate întâmpla absolut orice atunci”.

În prima semifinală disputată luni, la 200 m liber, la Tokyo Aquatics Centre, David Popovici s-a clasat pe locul doi cu 1min45sec68/100, fiind depăşit doar de rusul Martin Maliutin – 1min45sec45/100.

David Popovici a acces în finala programată marţi dimineaţa la Tokyo cu al şaptelea timp al semifinalelor. AGERPRES/(editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)
Sursa: AGERPRES Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top