Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Pugilistul român Cosmin Petre Gîrleanu a dat dovadă de sportivitate, după eliminarea lui din primul tur al turneului olimpic de box de la Tokyo, şi a recunoscut că bulgarul Daniel Asenov a fost mai bun în această luptă.
Asenov, vicecampionul european, a primit o decizie unanimă (5-0) după lupta cu pugilistul român.
''A fost mai bun astăzi ca mine, a fost ziua lui, eu nu m-am simţit deloc bine, m-au copleşit şi emoţiile. Nu mi-au mers picioarele, braţele, doar o lovitură sau două, nu cum obişnuiesc eu să dau foarte multe lovituri, să stau aproape de adversar. Nu sunt supărat. Sunt mândru că am ajuns aici şi mi-am reprezentat ţara. Sunt singurul boxer dintre băieţi, nu am decât 22 de ani şi nu am decât să mă întorc în sală şi să muncesc, pentru că peste trei ani va veni Paris 2024 şi acolo vreau să demonstrez că merit să urc pe podiumul olimpic. Îmi cer iertare tuturor celor pe care i-am dezamăgit, ăsta e boxul. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi promit că data viitoare va fi mai bine'', a declarat Cosmin Gîrleanu după meciul de la Kokugikan Arena din Tokyo.
Gîrleanu, 22 de ani, a adăugat că atunci când a început lupta s-a simţit de parcă era la încălzire: ''Şi m-am trezit în meci, să spun aşa. În repriza a doua am început să mă încălzesc, să văd ce dă, nu are lovituri tari. În meciul cu Asenov nu m-a dezavantajat înălţimea, dar poate pregătirea a fost de vină''.
Boxerul hunedorean a susţinut apoi că nu a avut tot ce trebuie în perioada de pregătire a Jocurilor Olimpice: ''Mi-e ruşine să spun, dar nu am avut meciuri, nu am avut sparring partner, nu vreau să creadă lumea că mă plâng sau altceva. Se ştia şi dinainte. Sunt campion şi trec peste toate astea. Nu am avut recuperare după antrenament, sparring partneri, mâncare de campion după antrenament şi multe altele. Şi deşi sunt calificat de un an de zile nu am avut parte de ele. Domnul antrenor ce mai plătea, ce mai vorbea''.
Boxul a contribuit la palmaresul olimpic al României până la Tokyo cu o zestre de 25 medalii, dintre care una de aur, 9 de argint şi 15 de bronz.
Ionuţ Gheorghe a cucerit ultima medalie olimpică, un bronz la JO 2004 de la Atena, la cat. 64 kg. Singura medalie de aur a fost cucerită de Nicolae Linca la Melbourne 1956, la cat. 69 kg. AGERPRES/(editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)
Sursa: AGERPRES Read More