sport

Ion Țiriac avertizează după performanța lui David Popovici de la Jocurile Olimpice: „Rar se întâmplă să ai un asemenea campion!”

Ion Țiriac avertizează după performanța lui David Popovici de la Jocurile Olimpice: „Rar se întâmplă să ai un asemenea campion!”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis, l-a remarcat pe David Popovici, înotătorul în vârstă de 16 ani care s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

David Popovici s-a calificat de pe poziția a șaptea în finala probei de 200 de metri liber și va înota pentru medalie marți dimineață. De asemenea, Robert Glință va concura în finala probei de 100 de metri spate.

Ion Țiriac și-a exprimat aprecierea pentru David Popovici însă îndeamnă la răbdare.

Ion Țiriac avertizează după performanța lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Miliardarul a transmis că performanțele și recordurile lui David Popovici nu ar trebui să ne entuziasmeze prea tare, ci ar trebui să avem răbdare cu tânărul înotător, considerând că este încă prea fraged pentru a-l defini ca sportiv.

„Ştiam de la Camelia (n.r.- Potec, președintele FRNPM) mai mult decât publicul larg despre acest mare talent. E bine să stăm cu picioarele pe pământ, cum spun americanii, am citit: «Este unul care alunecă pe apă, nu bate din forţă».

Rar se întâmplă să ai un asemenea campion, pentru moment. Să vedem cum se dezvoltă. E mai important să îl vedem la Paris decât acum, când a rupt de o lună toţi juniorii”, a spus Ion Țiriac, în cadrul unei conferințe de presă.

„Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 de metri liber, nu visam. Dar se mișcă totul repede, se schimbă pentru că am un antrenor foarte bun și acum sunt în finală. Și sunt convins că va fi o finală de neuitat!”, a fost reacția lui David Popovici, după calificarea în finală.

Clasament 200 de metri liber:

Duncan Scott (Marea Britanie) – 1:44.60
Kieran Smith (Statele Unite ale Americii)- 1:45.07
Danas Rapsys (Lituania) – 1:45.32
Tom Dean (Marea Britanie) – 1:45.34
Martin Malyutin (Comitetul Olimpic Rus) – 1:45.45
Hwang Sunwoo (Coreea de Sud) – 1:45.53
David Popovici (România) – 1:45.68
Fernando Scheffer (Brazilia) – 1:45.71

The post Ion Țiriac avertizează după performanța lui David Popovici de la Jocurile Olimpice: „Rar se întâmplă să ai un asemenea campion!” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top