sport

Echipa României de baschet 3×3, prima victorie din istorie într-un concurs olimpic! “Acvilele” rămân în cursa pentru sferturi

Echipa României de baschet 3×3, prima victorie din istorie într-un concurs olimpic! “Acvilele” rămân în cursa pentru sferturi
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Naționala României de baschet 3×3 a reușit să spargă gheața la Tokyo. Deși până acum nu au avut o evoluție foarte bună, “Acvilele” au reușit să câștige primul meci din competiție, în fața Mongoliei.

Echipa României de baschet 3×3, prima victorie din istorie într-un concurs olimpic!

Deși au început mai modest meciul, Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu-Kim și Claudia Pop au reușit să revină și să se impună cu scorul de 22-16 în fața naționalei asiatice.

Este prima victorie a echipei României într-un meci de baschet 3×3 la Jocurile Olimpice. În precedentele zile, evoluția “acvilelor” nu a fost cea mai inspirată și au suferit înfrângeri pe linie.

În prima zi, România a pierdut fără drept de apel împotriva Chinei (21-10) și a Japoniei (8-20). Din păcate, nici în a doua zi nu a venit victoria pentru românce.

Înfrângeri pe linie până acum, dar “Acvilele” au o șansă la sferturi de finală!

Au cedat cu 14-22 în fața Italiei și 11-22 în fața Statelor Unite ale Americii. Cu toate acestea, “Acvilele” au o șansă de a merge în sferturile de finală.

România va juca luni, de la ora 08:00 împotriva Rusiei, însă este foarte posibil ca meciul decisiv pentru calificarea în sferturi să fie împotriva Franței, care se va desfășura marți, de la ora 11:00.

În acest moment, România are o victorie, la fel ca și Franța, echipă aflată pe ultimul loc care duce în sferturile de finală.

Statele Unite și Rusia conduc clasamentul!

În turneul olimpic de baschet 3×3 participă 8 formații. Cele 8 formații vor juca între ele în prima rundă urmând ca primele două clasate să se califice direct în semifinale, iar celelalte patru într-un play-off.

Câștigătoarele din play-off (sferturi de finală) vor evolua împotriva echipelor de pe primele două locuri în penultimul act. În acest moment, cele mai bine clasate sunt Statele Unite și Rusia.

Anca Stoenescu, înainte de JO: “Depinde foarte mult de momentul în care te afli atunci”

Înainte de Jocurile Olimpice, Anca Stoenescu a dat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre concursul olimpic și calificarea în premieră a echipei României:

“La 3×3 totul este posibil şi totul se poate schimba de la un meci la altul. Nu există o echipă mai bună decât alta. Depinde foarte mult de momentul în care te afli atunci. Noi chiar avem şanse. La toate turneele la care am participat am obţinut rezultate”, spunea Stoenescu.

 

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top