sport

David Popovici, noua „stea” pentru jurnaliștii de la AS: „Țineți minte acest nume! E un diamant”

David Popovici, noua „stea” pentru jurnaliștii de la AS: „Țineți minte acest nume! E un diamant”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

David Popovici a impresionat și la Jocurile Olimpice, iar jurnaliștii de la AS i-au dedicat românului un material special.

Ibericii au fost impresionați de performanțele lui Popovici, în condițiile în care înotul nu are o tradiție mare în România.

David Popovici și Robert Glință s-au calificat în primele lor finale la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primul a acces în ultimul act la 200 de metri liber. Portdrapelul României va concura pentru medalii la 100 de metri spate.

AS, material special dedicat lui David Popovici: „Țineți minte acest nume!”

Jurnaliștii de la AS au remarcat felul în care înoată David Popovici, fiind convinși că sportivul nostru este un „diamant”.

„Popovici! Țineți minte acest nume!”, începe materialul spaniolilor de la AS, care subliniază: „David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil în comparație cu giganții natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural”, scriu spaniolii.

„Suntem conștienți că o stea s-a născut într-o țară atât de inospitalieră pentru înot cum este România. Popovici a început să înoate în copilările la recomandarea medicilor. A ajuns în acest sport din cauza unor probleme medicale și, foarte curând, antrenorul Adrian Rădulescu a văzut că acest copil e un diamant”, mai scriu spaniolii.

David Popovici a terminat pe locul doi prima semifinală de 200 de metri liber. El a încheiat cu timpul 1:45:68, unul sub ce a realizat în serii. Semifinala a fost câștigată de rusul Martin Malyutin (1:45:45). La final, a acces în finală cu al șaptelea timp. În a doua semifinală, Duncan Scott (Marea Britanie) s-a impus cu 1:44:60.

The post David Popovici, noua „stea” pentru jurnaliștii de la AS: „Țineți minte acest nume! E un diamant” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top