sport

Boxul românesc este la un meci distanță de o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maria Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală. Rezultatele sportivilor români în ziua a treia

Boxul românesc este la un meci distanță de o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maria Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală. Rezultatele sportivilor români în ziua a treia
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Boxul românesc este la un meci distanță de o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maria Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală.

Reprezentanta României a învins-o pe somaleza Ramla Said Ahmed Ali la puncte, decizie în unanimitate (5-0), în cadrul categoriei categoriei 54-57 kg.

Claudia Nechita va boxa în sferturile de finală pe 28 iulie, contra japonezei Sena Irie. Victoria în acest meci i-ar asigura o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Boxul românesc este la un meci distanță de o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maria Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală

Claudia Nechita (28 ani) este una dintre cele mai bune pugiliste din România. Printre altele, este de 11 ori campioană națională la categoria 57 kg, multiplă câștigătoare a Cupei României, a obținut locul trei la Campionatul Mondial de Tineret, medalia de bronz la Jocurile Olimpice Militare de la Wuhan în 2019. Este de două ori campioană balcanică și ocupanta locul întâi în 2013 și 2018 la Centura de Aur. Și mai are un vis pe care vrea să și-l împlinească.

Vreau să mă întorc de la Tokyo cu medalia olimpică”, a declarat Claudia Nechita înaintea de a participa la Jocurile Olimpice.

Până la îndeplinirea acestui vis mai are un singur meci, cel cu japoneza Sena Irie. În primul meci la JO, ea a câștigat fără dubii întâlnirea cu Ramla Said Ahmed Ali (Somalia).

Rezultatele sportivilor români în ziua a treia

Tot în întrecerile de box, Cosmin Gîrleanu a pierdut în primul tur la cat. 52 kg, la puncte (0-5), în faţa bulgarului Daniel Asenov.

Tot în ziua a treia la Jocurile Olimpice, înotătorii David Popovici și Robert Glință au obținut calificări în finale la 200 de metri liber, respectiv 100 de metri spate. Performanța zilei i-a aparținut lui Vlad Dascălu, locul 7 la mountain bike.

România a înregistrat o victorie cu Mongolia (22-14) și o înfrânegre cu Rusia (12-21) la baschet 3×3.

Foto COSR / Cristian Nistor

Tenisul a avut azi o zi neagră. Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Marketa Vondrousova cu 6-1, 6-2. Iar Monica Niculescu și Raluca Olaru au fost eliminate la dublu de Ellen Perez și Samantha Stosur, scor 6-7(3), 5-7, după ce au avut mai multe mingi de set în primul act. Ambele jocuri au avut loc în turul 2.

Eliza Samara a fost eliminată în turul 3 al probei de simplu feminin la tenis de masă de Suthasini Sawettabut (Thailanda), scor 1-4 (7-11, 6-11, 11-4, 8-11, 2-11).

Iar Alexandru Raicu a fost eliminat în primul tur la categoria 73 kg de japonezul Ono Shohei, prin ippon.

The post Boxul românesc este la un meci distanță de o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maria Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală. Rezultatele sportivilor români în ziua a treia appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top