sport

Vestea bună după finala pierdută de Gabriela Ruse la Palermo! Românca atinge un nou maxim al carierei și bate la porțile Top 100 WTA

Vestea bună după finala pierdută de Gabriela Ruse la Palermo! Românca atinge un nou maxim al carierei și bate la porțile Top 100 WTA
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Gabriela Ruse (România) a pierdut clar finala turneului WTA 250 de la Palermo, scor 4-6, 2-6 cu Danielle Collins (SUA), dar după un meci prost există și o veste bună! Ruse a realizat un salt spectaculos de 32 de locuri în clasamentul WTA, ajungând pe poziția 105.

Gabriela Ruse bate la porțile Top 100 WTA grație turului de forță din circuitul WTA! Românca în vârstă de 23 de ani a câștigat 13 meciuri la rând, dar nu a mai găsit resurse să cucerească un nou titlu, după ce în urmă cu două săptămâni a triumfat la Hamburg.

Gabriela a făcut un salt de 32 de locuri, de pe poziția 137 WTA, până pe locul 105 mondial, după finala de la Palermo! Ruse și-a adjudecat și un premiu pe măsură, în valoare de 13.224 de euro, în timp ce campioana Danielle Collins a primit un cec de 23.548 de euro.

Gabriela Ruse atinge un nou maxim al carierei și bate la porțile Top 100 WTA după finala pierdută la Palermo

Gabriela Ruse a realizat un veritabil tur de forță: a disputat două finale consecutive în circuitul WTA, la Hamburg (7-6, 6-4 cu Andrea Petkovic), pe 11 iulie, și la Palermo (4-6, 2-6 cu Danielle Collins), venind din calificări la ambele turnee din seria WTA 250! Gabriela și-a încheiat, duminică, seria de 13 victorii consecutive, dar efortul ei a fost răsplătit! Românca a atins un nou maxim al carierei, urcând pe locul 105 în lume! Ruse a început sezonul din postura de ocupantă a locului 159 WTA.

Gabriela este a șasea româncă din clasamentul WTA, după Simona Halep (10 WTA), Sorana Cîrstea (40 WTA), Patricia Țig (76 WTA), Irina Begu (79 WTA) și Ana Bogdan (101 WTA). „În primul rând, vreau să spun că o respect enorm pe Danielle, a jucat foarte bine! A fost un moment neplăcut între noi în urmă cu două săptămâni, dar e normal! Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, m-am resimțit după atâtea meciuri la un asemenea nivel”, a spus Gabi după ce Danielle Collins i-a oprit seria de invincibilitate la Palermo.

The post Vestea bună după finala pierdută de Gabriela Ruse la Palermo! Românca atinge un nou maxim al carierei și bate la porțile Top 100 WTA appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top