sport

România s-a calificat în două finale olimpice la canotaj. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au șanse mari chiar la medalia de aur!

România s-a calificat în două finale olimpice la canotaj. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au șanse mari chiar la medalia de aur!
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

România s-a calificat în două finale olimpice la canotaj. În cursă pentru a ajunge în finale mai sunt alte cinci bărci românești.

Echipajele de dublu vâsle feminin și patru rame masculin au câștigat cursele din această dimineață.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au șanse mari la medalia de aur.

România s-a calificat în două finale olimpice la canotaj

Canotajul este în grafic după primele zile de întreceri la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Azi au fost obținute primele două calificări în finale. Zilele următoare alte cinci echipaje românești vor încerca să ajungă în ultimul act.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat prima semifinală dublu vâsle feminin și se numără printre marile favorite la titlul olimpic. Cele două btricolore au încheiat și cu această ocazie cu cel mai bun timp.

Echipajul masculin de patru rame, format din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari, a terminat pe locul 1 în recalificări. Astfel, și-au asigurat prezența în finala olimpic.

Până acum au ieșit din lupta pentru medalii două echipaje. La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu și Florin Enache s-au clasat pe locul 5 în semifinale. Iar la patru rame feminin, Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu au terminat pe locul 3 în recalificări, insuficient pentru a prinde finala.

România mai contează cu următoarele echipaje: 2 rame masculin și feminin, 2 vâsle categorie ușoară feminin și echipajele de 8+1 feminin și masculin. Sesiunile de luni și marți au fost amânate din cauza vremii nefavorabile care se anunță.

În această dimineață, România a mai avut reprezentanți la judo, tenis de masă și baschet 3×3. Andreea Chițu (judo) a pierdut în optimi la categoria 52 kilograme. Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au fost eliminați în sferturile de finală la dublu-mixt, tenis de masă, după 0-4 cu principalii favoriți, chinezii Xin Xu și Shiwen Liu. La baschet 3×3, România a suferit a treia înfrângere din turneu, 14-22 cu Italia.

The post România s-a calificat în două finale olimpice la canotaj. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au șanse mari chiar la medalia de aur! appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top