sport

România, „finală” cu Noua Zeelandă la Jocurile Olimpice! Calculele înainte de ultima etapă și cum se califică tricolorii în sferturi

România, „finală” cu Noua Zeelandă la Jocurile Olimpice! Calculele înainte de ultima etapă și cum se califică tricolorii în sferturi
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Naționala olimpică a României a fost umilită de Coreea de Sud la Jocurile Olimpice (0-4), însă echipa lui Mirel Rădoi mai speră la calificare, într-o grupă în care toate cele patru echipe au câte trei puncte.

Pentru a ajunge în sferturi la Jocurile Olimpice, România este obligată să bată Noua Zeelandă, care a pierdut cu Honduras, scor 2-3.

Duelul dintre România și Noua Zeelandă va avea loc miercuri, 28 iulie, de la ora 11:30 (ora României), la Sapporo.

România, obligată să bată Noua Zeelandă pentru calificarea în sferturi:

Cum echipa noastră a cedat la scor cu Coreea de Sud, scor 0-4, România nu se mai poate califica cu un egal în ultima etapă și trebuie neapărat să bată Noua Zeelandă, care a încasat trei goluri și a primit tot atâtea.

La Jocurile Olimpice, primul criteriu de departajare este golaverajul general, acolo unde România stă cel mai rău, fiind pe ultimul loc în grupă.

Clasamentul Grupei B:

1. Coreea de Sud – 3p
2. Honduras – 3p
3. Noua Zeelandă – 3p
4. România – 3p

Criteriile de departajare la Jocurile Olimpice:

golaverajul general
numărul superior de goluri marcate
rezultatele directe
golaverajul în meciurile directe
numărul superior de goluri marcate în meciurile directe
cartonașele primite în grupă
tragere la sorți

Cum a arătat României în fața Coreei de Sud: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (c), 4. Pașcanu – 7. I. Gheorghe, 10. Ciobanu (13. Florescu, 76), 18. Dulca (5. Băluță, 76), 2. Boboc (17. R. Grigore, 65) – 21. Sefer (11. V. Gheorghe, 57), 9. Ganea (19. Sîntean, 57), 20. Dobre.

Trebuie să fim pozitivi, chiar dacă rezultatul nu ne arată asta. Am suferit o lecție de fotbal, o umilință. Trebuie să ne revenim cât mai rapid din punct de vedere psihologic, dar fizic e cel mai greu și va trebui să facem o evaluare pentru a vedea cine poate juca în această finală” – Mirel Rădoi, selecționer România

The post România, „finală” cu Noua Zeelandă la Jocurile Olimpice! Calculele înainte de ultima etapă și cum se califică tricolorii în sferturi appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top