sport

Români la JO 2020, duminică 25 iulie. Andreea Chițu, eliminată în optimile probei de judo 52 de kilograme!

Români la JO 2020, duminică 25 iulie. Andreea Chițu, eliminată în optimile probei de judo 52 de kilograme!
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Duminică, 25 iulie, este o nouă zi la JO de la Tokyo în care sunt implicaţi şi reprezentanţii României. Aceştia vor fi prezenţi în şapte discipline sportive, accentul ca interes şi ca impact în lupta pentru medalii fiind dat de fotbal şi de canotaj.

„Tricolorii” lui Mirel Rădoi vor susţine al doilea meci din grupa B a turneului olimpic de fotbal, în compania Coreei de Sud, iar la canotaj avem patru echipaje implicate.

Programul sportivilor români duminică, 25 iulie, la JO Tokyo 2020

BASCHET 3X3

04:40 (Aomi Urban Sports Park)- feminin: România – Italia
11:30 (Aomi Urban Sports Park) – feminin: România – SUA

CANOTAJ

06:20 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle feminin – semifinala 1: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
06:50 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle masculin – semifinala 2: Ioan Prundeanu, Florin Enache
07:00 (Sea Forest Waterway) patru rame fără cârmaci feminin – recalificări: Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu
07:10 (Sea Forest Waterway) patru rame fără cârmaci masculin – recalificări: Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari

FOTBAL

14:00 (Ibaraki Kashima Stadium) – masculin – Grupa B: România – Coreea de Sud

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

09:10 (Ariake Gymnastics Centre) – calificările feminin – Subdiviziunea 3: Larisa Iordache (bârnă), Maria Holbură (individual compus)

ÎNOT

13:21 (Tokyo Aquatics Centre) 200 m liber – seria 2: David Popovici
13:58 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m spate masculin – seria 4: Daniel Martin
14:03 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m spate masculin – seria 6: Robert Glinţă

JUDO

05:00 (Nippon Budokan) – cat. 52 kg feminin – primul tur: Andreea Chiţu – Thuy Nguyen (Vietnam)

TENIS DE MASĂ

04:00 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) – dublu mixt – sferturi de finală: Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs – Xin Xu/Shiwen Liu (China)
10:15 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) – simplu masculin – turul 2: Ovidiu Ionescu – Gustavo Tsuboi (Brazilia)

Misiune imposibilă pentru echipa de baschet 3X3 a României

Echipa naţională feminină de baschet 3X3 a pierdut categoric primele două partide de la turneul olimpic, în faţa Chinei şi Japoniei, iar duminică, 25 iulie, va avea o sarcină aproape imposibilă, pentru că adversarele sunt SUA, principala favorită la titlul olimpic, şi Italia.

Din grupă, primele două clasate intră direct în semifinale, acolo unde mai ajung alte două echipe de pe locurile 3-6, care au disputat sferturi de finală. Şansele fetelor noastre de a termina măcar pe locul 6 sunt însă foarte mici, ţinând cont de valoarea adversarelor.

Două echipaje se bat pentru intrarea în finală la canotaj

Este o nouă zi cu numeroase întreceri pe apele de la Sea Forest Waterway, unde se desfăşoară toate probele din competiţia de canotaj şi spre bucuria noastră România va fi prezent’ cu cîte un echipaj la masculin şi feminin în semifinale, obiectivul fiind, evident, obţinerea unui loc în lupta pentru medalii.

Vor lua startul puţin după ora 06:00 la Bucureşti echipajul de dublu vâsle feminin format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, ultima fiind una dintre purtătoarele drapelului României la ceremonia de deschidere alături de înotătorul Robert Glinţă.

Canotajul a mers bine până acum la JO Tokyo 2020

Al doilea echipaj care va participa într-o semifinală este cel de dublu vâsle masculin, alcătuit din Ioan Prundeanu şi Florin Enache. Alte două echipaje, patru rame fără cârmaci, atât la masculin cât şi la feminin, vor trage în recalificări pentru a putea prinde semifinalele.

Canotajul reprezintă unul dintre sporturile considerate a putea aduce două sau trei medalii, cel puţin, delegaţiei noastre şi de unde există speranţa că ar putea veni chiar un titlu olimpic. În general, până acum echipajele noastre au avut evoluţii bune şi majoritatea au reuşit accederea directă în semifinale.

O victorie cu Coreea de Sud egal sferturi de finală pentru echipa olimpică de fotbal a României

Desigur, fotbalul rămâne la fel de atractiv chiar dacă vorbim despre turneul olimpic, unde regula este utilizarea jucătorilor de maxim 23 de ani plus trei fotbalişti trecuţi de această vârstă. Ai noştri au una dintre cele mai tinere reprezentative, nu pentru că aşa şi-a dorit selecţionerul Mirel Rădoi, ci pur şi simplu ca urmare a faptului că a plecat la Tokyo doar cu lotul format din cei care au avut permisiunea cluburilor lor.

Din acest motiv, misiunea lui este mult îngreunată, dar băieţii au ţinut să îl facă fericit şi pe noi toţi, obţinând o victorie uriaşă, chiar dacă foarte norocoasă, în primul meci cu Honduras şi dacă vor repeta acest rezultat cu Coreea de Sud, adversarul de duminică, vor fi deja calificaţi în sferturi înaintea ultimului joc din grupe. Coreea de Sud a pierdut, total neaşteptat, în prima partidă în faţa Noii Zeelande.

Intră în concurs Robert Glinţă

La Tokyo Aquatics Centre, începe spectacolul inegalabil al nataţiei. Unul dintre cele mai spectaculoase sporturi olimpice, înotul, ar fi atras, cu siguranţă tribune pline, dar pandemia a ucis bucuria spectatorilor. Aşa încât se va înota într-o linişte deplină, de parcă sportivii s-ar afla la antrenament.

Este ziua în care una dintre marile noastre speranţe la medalii, Robert Glinţă, deschizătorul delegaţiei României la deschiderea oficială a JO, va intra în concurs, în seria a 6-a la 1900 metri spate la masculin. Tot duminică, Ovidiu Ionescu va încerca să urce în turneul de tenis de masă la simplu masculin, avându-l ca adversar pe brazilianul Gustavo Tsuboi.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top