sport

Laura Ilie, după ce a ratat finala la pușcă 10 m aer comprimat la Tokyo: „China și Rusia au furat cu nerușinare!”

Laura Ilie, după ce a ratat finala la pușcă 10 m aer comprimat la Tokyo: „China și Rusia au furat cu nerușinare!”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Laura Ilie a ratat, sâmbătă, în mod dramatic finala probei de pușcă 10 m aer comprimat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva, care ar fi avut nevoie doar de cinci zecimi ca să concureze pentru o medalie olimpică, a declarat duminică, în exclusivitate pentru GSP.ro, că sportivele care s-au calificat pe primele locuri, reprezentante ale Chinei și Rusiei, au trișat în mod flagrant. „Fură cu nerușinare! Și fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică”, spune Laura Ilie.

Sportiva în vârstă de 28 de ani consideră că finala nu era un obiectiv de neatins pentru ea și acuză că „politica de a trișa” este cultivată de China.

Fetele de pe podium trișează. Fură cu nerușinare! Cu ne-ru-și-na-re! Fură prin poziții neregulamentare, dar nimeni nu le spune nimic. Și fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică.

Laura Ilie, pentru GSP:

Ea spune că un antrenor german are o postare pe Facebook în care explică exact cum a încălcat regulile sportiva Yang Qian din China.

„Atinge diotrul și suportul cu ochiul și cu nasul în vreo patru-cinci locuri, ceea ce-i conferă niște puncte de reper decisive. Își atinge mâinile oferind un suport mai solid pentru armă. Mâneca de la dreapta ar fi trebuit să fie până la încheietură, dar e mai lungă și mai largă, permițându-i să se sprijine discret pe echipamentul rigid. Iar lucrurile astea se știu în tir și nu se întâmplă nimic”, explică Laura Ilie.

Laura Ilie: „Plec acasă cu un gust amar”

În același timp, ea susține că și rusoaica Anastasia Galașina, clasată pe locul 2, nu a respectat în totalitate regulile competiției.

„Trage având arma sprijinită pe sâni! Sunt poze, nu povești! Dar președintele federației internaționale e un rus. Probabil că la mijloc sunt și chestiuni politice și financiare, nu știu, dar felul în care fură e inadmisibil și pe față. Chinezii sunt primii care dau tonul, iar ceilalți o iau pe urmele lor dacă văd că nu există nicio consecință. Adică ei trișează, pătează acest sport, sunt fericiți la final, se bucură cu medalia de gât, iar eu, care ar fi trebuit să fiu în finală și am tras în mod fair-play, plec acasă cu un gust amar”, precizează românca, adăugând că și sportiva din Norvegia a ținut pe piept crosa armei, lucru nepermis.

Cu
toate acestea, Laura nu are de gând să facă un memoriu în care să
reclame faptele despre care vorbește și spune că este împăcată
cu prestația sa.

„Îmi dau seama că am fost chiar bună în concurs, mi-am muncit cinstit fiecare foc, sunt liniștită cu mine însămi și nu are rost să fiu foarte supărată. În condiții corecte, nu exista niciun motiv să nu trag în finală!”, a mai spus Laura Ilie pentru trimisul special al GSP la Tokyo.

Interviul integral al Laurei Ilie poate fi citit pe GSP.ro.

Sursa: Sport – Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top