sport

Larisa Iordache i-a impresionat pe americani. Ce scrie New York Times după calificarea sportivei în finala olimpică de la bârnă

Larisa Iordache i-a impresionat pe americani. Ce scrie New York Times după calificarea sportivei în finala olimpică de la bârnă
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Larisa Iordache a revenit fantastic în circuitul gimnasticii mondiale, după ani de probleme medicale care i-au pus cariera în pericol.

Românca s-a calificat în finala olimpică la bârnă, dar s-a și accidentat. A obținut al patrulea scor de calificare și i-a impresionat pe jurnaliștii americani prezenți la Tokyo.

Larisa Iordache, o carieră fracționată de accidentări. Lăudată de americanii de la New York Times

Larisa Iordache este cea mai bună gimnastă a momentului în România, în ciuda problemelor medicale cu care s-a confruntat, din cauza cărora s-a retras vreme de patru ani din sportul de performanță.

Duminică dimineața, deși a concurat cu dureri mari, iar la finalul exercițiului de la bârnă, la aterizare, glezna a cedat, Larisa Iordache a obținut un scor care o menține în cursa pentru o medalie olimpică.

Jurnaliștii americani nu au uitat că România a fost o forță mondială în gimnastică și i-au dedicat un amplu material în New York Times, în care au fost rememorate câteva din momentele de glorie ale gimnastei noastre.

In 2014, the Romanian gymnast Larisa Iordache came closer than anyone to beating Simone Biles.

That’s out now, but one last medal at #Tokyo2020 could help her reclaim glory after years of heartbreak. https://t.co/MX0LqruH82

— The New York Times (@nytimes) July 25, 2021

”În competiția pe echipe de la Campionatele Mondiale din 2014, România a terminat pe locul 4, continuând o serie incredibilă de 40 de ani în care au terminat în primele patru echipe la fiecare campionat mondial. Fără Iordache, cel mai probabil ar fi terminat pe locul 8.

Anul următor, România a terminat pe locul 13 la Campionatele Mondiale, nereușind să califice o echipă la Jocurile Olimpice pentru prima oară din 1968. Cele mai bune rezultate le-a obținut Larisa Iordache, reușind cel mai bun scor la trei din patru probe, în ciuda faptului că a căzut de două ori”, a scris jurnalista Maggie Astor, în publicația amintită.

La actuala ediție a Jocurilor Olimpice, Larisa Iordache a fost calificată pentru individual compus, însă înaintea concursului a anunțat că nu poate duce toate aparatele din cauza mai vechii accidentări de la gleznă.

Larisa Iordache este la a treia participare la JO

În luna aprilie a acestui an, Larisa Iordache obținea biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși în ziua calificărilor a suferit o criză renală, iar după concurs a fost transportată direct la spital.

Calificarea Larisei Iordache la JO din Japonia a venit la aproape un deceniu de la ultima prezență în concurs a gimnastei, la cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

În 2012, Iordache încheia turneul olimpic de la Londra pe treapta a treia a podiumului de premiere, alături de celelalte sportive din echipa României. Patru ani mai târziu, la Rio, a participat doar în calitate de rezervă a Cătălinei Ponor.

Palmaresul general al Larisei este absolut impresionant. Nu mai puțin de 41 de medalii, dintre care 21 de aur, a cucerit gimnasta la cele mai importante competiții: Jocurile Olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale, Universiadă și Cupa Mondială.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top