sport

Jocurile Olimpice: România U23 – Coreea de Sud U23 » „Tricolorii” țintesc sferturile!

Jocurile Olimpice: România U23 – Coreea de Sud U23 » „Tricolorii” țintesc sferturile!
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Astăzi, de la ora 14:00, va avea loc România U23 – Coreea de Sud U23, partida disputându-se în etapa a doua Grupa B de la turneul de fotbal al Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Tricolorii” au revenit cu o victorie la Olimpiadă după o absență de 57 de ani, impunându-se în primul meci din grupă în fața reprezentativei similare a statului Honduras, cu scorul de 1-0. Selecționata lui Mirel Rădoi a câștigat cu mult noroc duelul, grație autogolului semnat de Oliva în finalul primului mitan, acesta deviind în propria poartă după un corner executat perfect de Ciobanu.

De partea cealaltă, medaliați cu bronz la Londra în 2012, sud-coreenii au pierdut la debutul Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu Noua Zeelandă, scor 1-0, diferența fiind făcută de reușita din minutul 70 al atacantului lui Burnely, Chris Wood.

Cu o victorie, „tricolorii” sunt 100% în sferturi! 

Miza celor trei puncte puse în joc astăzi la Kashima este uriașă. Cu o victorie „tricolorii” sunt calificați în sferturile de finală, fază în care acced primele două clasate din fiecare grupă. Și remiza ar fi un rezultat pozitiv pentru elevii lui Mirel Rădoi, care i-ar menține astfel la distanță de trei lungimi pe sud-coreeni. În schimb, o victorie a asiaticilor ar relansa lupta la calificare și ar amâna deznodământul în această grupă pentru ultima rundă, în care sunt programate partidele România U23 – Noua Zeelandă U23 și Honduras U23 – Coreea de Sud U23.

Duelul de astăzi se anunță a fi mult mai greu decât cel cu Honduras. Coreea de Sud este una dintre cele mai prezente selecționate la Jocurile Olimpice, înregistrând rezultate bune de-a lungul timpului. După bronzul de la Londra din 2012, elevii lui Kim Hak-bum s-au clasat pe locul 5 la Rio în 2016.

Cu toate că nu au făcut un meci spectaculos, „tricolorii” au arătat multă siguranță în jocul cu Honduras și mai mult ca sigur că și astăzi Mirel Rădoi va pune accentul pe defensivă, încercând să dea lovitura pe contraatac. Moralul este la cote înalte în vestiarul băieților noștri, fiind astfel premise pentru un rezultat pozitiv.

Ponturi România U23 – Coreea de Sud U23:
Oricare repriză X – cota 1.45
1X – cota 1.69

Echipe probabile România U23 – Coreea de Sud U23:
România U23: Aioani- Ghiță, Marin, Pașcanu- Rațiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ștefan- Dobre, Ganea, V. Gheorghe
Coreea de Sud U23: Bum-keun- Sang-min, Jae-woo, Ji-soo, Yoon-sung- Kang-in, Dong-hun, Du-jae, Jin-kyu- Chang-hoon, Dong-jun

The post Jocurile Olimpice: România U23 – Coreea de Sud U23 » „Tricolorii” țintesc sferturile! appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top