sport

JO 2020 – Judo: Visul olimpic al Andreei Chiţu s-a destrămat pentru a treia oară la Tokyo (GALERIE FOTO)

JO 2020 – Judo: Visul olimpic al Andreei Chiţu s-a destrămat pentru a treia oară la Tokyo (GALERIE FOTO)
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: O medalie la Jocurile Olimpice rămâne un vis neîmplinit pentru Andreea Chiţu, pentru a treia olimpiadă consecutivă, după ce a fost învinsă în optimile categoria 52 kg, de italianca Odette Giuffrida prin ippon la Golden Score, duminică, în arena Nippon Budokan din Tokyo.

Timp de 4 minute, în duelul cu Giuffrida, Andreea Chiţu a fost judoka mai combativă şi care a atacat permanent, dar nu a reuşit să finalizeze niciun procedeu care să îi aducă puncte. După expirarea timpului regulamentar s-a intrat în Golden Score, perioadă suplimentară în care victoria îi este acordată sportivului care reuşeşte primul procedeu. După 54 secunde de echilibru complet, Giuffrida, vicecampioană olimpică în 2016 şi campioană europeană în 2020, a surprins-o pe româncă (Seoi-nage), reuşind o dezechilibrare şi o aruncare peste umăr cu care a încheiat lupta.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

Andrea Chiţu, cotată cu cele mai mari şanse la o medalie din lotul olimpic de judo, a gustat din nou din cupă amărăciunii la Tokyo, după eşecurile dureroase de la Londra (locul 9) şi Rio de Janeiro (locul 7).

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

''Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine. Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi. Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi. Gândul meu a fost să iau o medalie. Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd'', a declarat după meci Andrea Chiţu, vicecampioană mondială în 2014 şi 2015 şi vicecampioană europeană în 2020.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

Într-un asemenea moment greu, la cald, Andreea Chiţu a evitat să spună ce va fi în viitor şi dacă Paris 2024 rămâne o opţiune: ''Nu ştiu, urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns''.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

România a cucerit până acum şase medalii la judo la Jocurile Olimpice, una de aur, două de argint şi trei de bronz.

La JO de la Tokyo, România mai are doi reprezentanţi în concursul de judo, pe Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi Vladuţ Simionescu (cat. +100 kg).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)
Sursa: AGERPRES Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top