sport

Ion Țiriac, lovitură financiară de poveste! Cum l-ar putea face și mai bogat „frații Dedeman” pe miliardarul român

Ion Țiriac, lovitură financiară de poveste! Cum l-ar putea face și mai bogat „frații Dedeman” pe miliardarul român
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Miliardarul Ion Țiriac se pregătește să devină și mai bogat. Fraţii Pavăl, cei care au inventat conceptul Dedeman sunt cei care i-ar putea băga o sumă considerabilă în conturi fostului jucător de tenis.

Aceștia analizează posibilitatea achiziţiei unui teren care îi aparține lui Ion Ţiriac. Vorbim despre o parcelă poziționată lângă viitorul magazin Ikea Timişoara.

Ion Țiriac, lovitură financiară!

Dacă se ajunge la o înțelegere, frații Pavăl ar urma să plătească nu mai puțin de 15 milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Ar fi o mutare cu repetițe, având în vedere că același lucru au făcut cei de la Dedeman și în Băneasa, acolo unde au construit cel mai mare magazin al lor, în urma unei investiţii de 36 milioane de euro tot lângă un magazin Ikea.

Interesant este că pe bdul Theodor Pallady din Capitală, cei de la Ikea au construit vizavi de Dedeman. Terenul din Timișoara este localizat în localitatea Dumbrăviţa.

Mai exact, Țiriac are pământul în interiorul centurii de nord a oraşului pe drumul naţional 69 Timişoara Arad. De remarcat că în Timişoara, Dedeman mai are deja două magazine. Ultimul dintre ele a fost deschis în 2015 în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

Nu ar fi prima oară când cele două părți ar face asemenea afaceri. În 2019, Ikea a cumpărat în 2019 un teren de 8 hectare tot de la Ion Ţiriac într-o tranzacţie estimată la 8 mil. euro, adică 100 euro/mp. Dacă Dedeman ar cumpăra restul de 15 hectare tot cu 100 euro/mp, atunci tranzacţia s-ar ridica la 15 milioane de euro

Interesant este că cea mai recentă investiţie a suedezilor de la Ikea pe piaţa locală este magazinul din zona Pallady. Au fost investiți aici, atenție, 90 de milioane de euro.

Ion Țiriac este, de asemenea, unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și cel al transporturilor.

Este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii fiind cotat ca având o avere personală în jur de 1,1 miliarde dolari în martie 2007.

Țiriac a fost căsătorit între anii 1963 și 1965 cu Erika Braedt, jucătoare de handbal. Are copii cu Mikette von Issenberg, fost model și cu Sophie Ayad, fostă ziaristă din Egipt

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top