sport

Fotbal: Lewandowski, jucătorul anului în Germania

Fotbal: Lewandowski, jucătorul anului în Germania
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Polonezul Robert Lewandowski, atacantul echipei Bayern Munchen, a fost ales pentru al doilea an consecutiv “fotbalistul anului” în Germania, după ce a doborât recordul de goluri marcate în cursul unui sezon în Bundesliga – 41, ce era deţinut de 49 de ani de legenda Gerd Mueller, informează AFP.

Magazinul specializat Kicker a decernat acest trofeu jucătorului în vârstă de 32 de ani, care a primit 356 de voturi din cele 563 exprimate de ziarişti de specialitate.

Ca şi anul trecut, coechipierul său Thomas Mueller a terminat pe locul 2, în timp ce podiumul a fost completat de atacantul vedetă al Borussiei Dortmund, norvegianul Erling Haaland.

“Este o mare mândrie pentru mine şi o bucurie, pentru că este rar să câştigi două trofee consecutive”, a spus Lewandowski, unul din principalii artizan ai celui de-al 31-lea titlu de campioană pentru Bayern, al nouălea consecutiv.

Jucătorul polonez a reuşit să înscrie 41 de goluri în 29 de meciuri în Bundesliga, deşi a absentat trei săptămâni în martie din cauza unei accidentări la genunchi.

În luna mai, Lewandowski a primit şi trofeul “Gheata de Aur”, care recompensează cel mai bun marcator din Europa în cursul unui sezon, precum şi premiul FIFA pentru cel mau bun jucător al anului 2020.

De la venirea sa la clubul bavarez în 2014, Lewandowski a înscris 203 goluri în 219 meciuri.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Preda)
Sursa: AGERPRES Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top