sport

Examen de admitere la Medicină! Mii de absolvenți de liceu se luptă pentru câteva locuri

Examen de admitere la Medicină! Mii de absolvenți de liceu se luptă pentru câteva locuri
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti organizează examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă 2021. Este bătaie mare pentru fiecare loc în parte.

S-au înscris nu mai puțin de 3.427 de candidaţi pentru ocuparea celor 1.629 de locuri. De remarcat că 1.236 dintre ele sunt finanţate de la bugetul de stat şi 393 cu taxă.

Examen de admitere la Facultatea de Medicină!

Anul acesta s-au înscris cu 101 mai mulţi în comparaţie cu ce s-a întâmplat anul trecut. De asemenea, sunt cu 400 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2019.

Pentru cele 710 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară – 595 de candidaţi pe 213 locuri, pentru Facultatea de Farmacie – 122 de candidaţi pe 121 de locuri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală – FMAM (4 sau 3 ani de studiu) – 345 de candidaţi pe 192 de locuri.

Lor li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament şi romilor.

Examenul de admiterare loc în mai multe spaţii din Capitală. De exemplu, candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultăţile de medicină şi medicină dentară vor susţine examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2).

Susținerea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM se va face în spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

La examen vor fi respectate cu stricteţe toate măsurile împotriva COVID-19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi distanţarea fizică de minim 1,5 metri între candidaţi.

Și la Iași este o concurență acerbă – au fost peste 2.200 de absolvenţi de liceu înscriși la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Gr. T. Popa’. Aceștia candidează pe cele 791 locuri bugetate scoase la concurs pentru anul universitar 2021-2022.

„Ca şi anul trecut, suntem în faţa unei noi provocări legate de această situaţie de pandemie, dar, având exerciţiul anului trecut, ne vom descurca şi în acest an.

Avem un număr mare de cadre didactice care sunt implicate în procesul de admitere. Sunt peste 600 de cadre didactice şi personal auxiliar. La fel, am apelat la celelalte universităţi din Iaşi pentru a avea un total de 86 de săli şi de amfiteatre, în condiţiile în care suntem nevoiţi să respectăm condiţiile de distanţare socială şi condiţiile impuse de actuala pandemie.

Să sperăm că totul va decurge bine, suntem pregătiţi pentru orice situaţie, candidaţii au intrat în săli, urmează să li se distribuie plicurile cu subiecte”, a declarat rectorul Viorel Scripcariu.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top