sport

Eduard Novak – Arcul de Triumf va fi o bază bine folosită; deocamdată nu poate fi închiriată din cauza birocraţiei

Eduard Novak – Arcul de Triumf va fi o bază bine folosită; deocamdată nu poate fi închiriată din cauza birocraţiei
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat, duminică, la stadionul Arcul de Triumf, deschis publicului larg, că este încrezător că va fi o bază foarte bine folosită, chiar dacă deocamdată nu poate fi închiriată din cauza birocraţiei.

“E un început foarte bun, mă bucur să văd atâţia copii şi adulţi. Aceasta este cumva inaugurarea oficială. Ne dorim foarte mult să inaugurăm acest CSN (n.r. – Complex Sportiv Naţional) prin care să administrăm stadionul, dar din păcate la noi durează mai mult din cauza birocraţiei. Dar o să avem acest CSN, avem deja foarte multe cereri pe competiţii, pe evenimente sportive şi cred că va fi o bază foarte bine folosită. Această inaugurare cu multisport ne dorim să o avem în fiecare an, să fie un expo al sportului, copiii să vină să încerce cât mai multe sporturi şi de ce să nu rămână şi în sport câţiva dintre ei. Încă nu poate fi închiriat stadionul pentru că nu toate ministerele au a vizat acest proces. Eu cred că până în mijloc de august putem să avem acest CSN. Am avut solicitare din partea FCSB, totul depinde de cât de repede putem să ne mişcăm, să rezolvăm aceste acte apoi porţile sunt deschise pentru toate sporturile”, a afirmat Novak cu ocazia Zilei porţilor deschise la Stadionul Arcul de Triumf.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

El a declarat că îşi doreşte ca multe baze aflate în proprietatea MTS să fie administrate de către consiliile locale pentru a putea fi reabilitate: “Noi ne dorim să descentralizăm bazele sportive, pentru că, din păcate, foarte multe dintre baze s-au degradat şi cred că o şansă de a se reabilita va fi ca prin descentralizare, consiliile locale să le preia şi să facem într-adevăr ceva benefic cu ele. Nu este un proces de a scăpa de aceste baze, e un proces de a da o şansă de reabilitare şi prin strategia naţională a sportului pe care o elaborăm efectiv să reglementăm care este statutul lor”.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Ministerul Tineretului şi Sportului inaugurează complexul sportiv Arcul de Triumf duminică, printr-un festival multi-sportiv, deschis publicului larg. Evenimentul, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu o serie de federaţii, cluburi sportive şi organizaţii de tineret, are loc între orele 11:00 şi 18:00, în incinta Stadionului 'Arcul de Triumf'.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, ciclist paralimpic încă în activitate, a mers cu bicicleta alături de câţiva iubitorii sportului pe două roţi în jurul stadionului Arcul de Triumf.
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)
Sursa: AGERPRES Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top