sport

Deși pare șocant, Giorgio Chiellini, proaspătul campionul european cu naționala Italiei, este șomer! Juventus tace și fundașul veteran se întreabă de ce

Deși pare șocant, Giorgio Chiellini, proaspătul campionul european cu naționala Italiei, este șomer! Juventus tace și fundașul veteran se întreabă de ce
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Contractul starului Giorgio Chiellini cu Juventus a expirat și el așteaptă să fie sunat de șefii torinezilor: se va întoarce la Torino la începutul săptămânii viitoare pentru discuții.

Veteranul piemontezilor ar vrea să își continue cariera de profesionist până cel puțin la CM din Qatar, din 2022.

Giorgio Chiellini este în continuare șomer, după ce Juventus nu i-a făcut o propunere pentru prelungirea contractului

Relația lui Giorgio Chiellini cu noul antrenor Massimiliano Allegri este una excelentă, dar va fi oare de ajuns pentru a-i aduce un nou contract cu Juventus?

Când fundașul torinez a ridicat trofeul EURO 2020 spre cer, în noaptea de neuitat de pe Wembley, Italia a înnebunit de bucurie: gladiatorul Chiellini, căpitanul brigăzii Mancini, a fost eroul tuturor.

După aproape două săptămâni, nimic nu s-a schimbat: Giorgio continuă să fie admirat peste tot și, în același timp, continuă să fie șomer. Nu a semnat noul contract cu Juventus, iar din 30 iunie este fără echipă.

Este alături de Juventus din 2005 și, evident, nu i s-a întâmplat niciodată așa ceva. În pragul vârstei de 37 de ani, pe care o va împlini în ajunul zilei de 15 august, își petrece vacanța în pace, dar nu se poate abține să nu se întrebe: de ce?

Nu a fost sunat nici agentul său: „Pentru el, în Italia există doar Juventus”

Problema nu este contractul, ci telefonul de la Juventus. Chiellini, proaspăt campion al Europei aflat în vacanță, nu a fost niciodată chemat de Juventus să înceapă să discute despre noul acord și nici agentul său, Davide Lippi, nu a fost contactat, unul pe care îl cunosc bine cei de la Torino și cu care au o relație excelentă.

Nici măcar un apel, doar pentru a spune: când vei veni acasă vom vorbi despre asta, vei vedea că totul este în regulă. Cu doar câteva zile în urmă, Lippi jr. a declarat public: „După ce am văzut la Campionatul European, este chiar o nebunie să ne gândim la Giorgio departe de terenul de fotbal. Dar în Italia pentru el nu va exista niciodată o altă echipă în afară de Juventus”.

Mesajul transmis este clar: Chiellini va continua să joace, dacă este posibil pentru Juve, ca alternativă la un club mare din străinătate.

Urmează întâlnirea decisivă: Allegri îi poate încheia cariera

Chiellini se va întoarce la Torino la începutul săptămânii viitoare, cel târziu luni sau marți. Din acel moment vor mai fi încă cinci sau șase zile înainte ca pregătirea să înceapă. Atunci, probabil, Juventus îl va contacta pentru a discuta despre viitorul său.

Apărătorul nu va avea pretenții exagerate, este greu de imaginat că ar putea apărea o problemă pentru a găsi un numitor comun pentru un nou contract. Întrebarea care va fi discutată cu atenție și în detaliu se referă la perspectivele căpitanului de la clubul piemontez. Cât de mult cred clubul și Allegri în posibilitatea ca el să fie protagonist și lider și în sezonul următor?

Relația dintre Chiellini și antrenor este una excelentă, dar Max este, de asemenea, cunoscut pentru că a încheiat cariera unor celebri campioni, de la Inzaghi la AC Milan până la Marchisio la Juve, ceea ce i-a adus multă antipatie.

După triumful de pe Wembley, Chiellini vrea să încerce să reziste până la Cupa Mondială din Qatar, programată peste șaisprezece luni. Ceea ce în urmă cu câteva săptămâni era doar un vis a devenit acum un obiectiv pentru căpitanul Italiei.

The post Deși pare șocant, Giorgio Chiellini, proaspătul campionul european cu naționala Italiei, este șomer! Juventus tace și fundașul veteran se întreabă de ce appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top