sport

Derby UTA – Poli pentru Florin Hidișan: „Ca și în 2008, sunt convins că Piticul nu va ieși din teren”

Derby UTA – Poli pentru Florin Hidișan: „Ca și în 2008, sunt convins că Piticul nu va ieși din teren”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Jucătorii de acum de pe arena „Motorul”, din Arad, strângeau mii de suporteri în tribune în derby-ul Vestului, UTA – Poli. Anii au trecut peste Dorel Mutică, Roland Nagy, Sebastian Huțan, Romulus Buia, Florin Bătrânu sau Vali Miculescu, dar ei sunt alături de prietenul lor Florin Hidișan, care are mari probleme medicale.

Majoritatea „veteranilor” care s-au înfruntat în călduroasa seară de sâmbătă seara de la Arad nu l-au cunoscut personal pe fostul mijlocaș al „Bătrânei Doamne” Florin Hidișan, diagnosticat cu o formă de cancer la stomac, dar au răspuns imediat inițiativei lui Dorel Toderaș și Norbi Varga.

Meciul caritabil pentru „Hidi” nu a adunat mulți fani în tribune, dar urna nu a „plâns”, căci cei prezenți pe teren și în afara sa au contribuit cu sume importante. Probabil, clubul UTA va avea propria acțiune de strângere de fonduri, altfel nu ne explicăm absența pe linie a „oficialilor” săi.

Derby UTA – Poli pentru Florin Hidișan: „Ca și în 2008, sunt convins că Piticul nu va ieși din teren”

Îmbrăcat în „alb-violet”, Călin Bota, care a evoluat și pentru UTA, a fost golgheterul întâlnirii cu o „dublă”, pentru trupa de pe Bega mai înscriind Buia și Crișanov. Cum partida s-a încheiat la egalitate, 4-4, arădenii au punctat pe tabelă prin Todea, Lăzău, Burtea și Georgiu. Ratarea meciului i-a aparținut lui Dorel Toderaș, care a driblat tot ce a întâlnit în cale, dar a trimis pe lângă poarta goală.

UTA Old Boys: Sebastian Huțan, Florin Rusu, Emil Szabo – Cristian Todea, Vasilică Georgiu, Dacian Tuef, Dorel Toderaș, Roland Nagy, Marius Ciubăncan, Cristian Lăzău, Alin Gligor, Ioan Țîrban, Gheorghe Vânătoru, Raul Burtea, Dorel Mutică, Raoul Burtea, Norbert Varga, Octavian Nadiu. Au rămas pe margine din motive medicale și de abundență a lotului: Sandu Gaica, Adi Ungur, Nicolae Mitu, Marius Grad, Gabi Biro, Ioan Bedea, Gyuri Vaczi, Viorel Sima, Marius Mîrne și Ionel Costin.

Poli Old Boys: Petre Țurcaș – Răzvan Ionilă, Cristian Uftineanț, Cristian Dancia, Florin Macavei, Romulus Buia, Vali Miculescu, Călin Bota, Florin Topală, Petre Tătaru, Alin Crișanov, Sorin Gheju, Florin Bătrânu, Ilie Stoican, Dan Noje, Zoltan Ninciovici.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Leo Buda, Gabi Hărduț

Todea invocă caracterul puternic al lui Hidișan: „Să nu accepte schimbarea, să fie puternic!”

Cristi Todea a împărțit același vestiar cu Florin Hidișan la UTA între 2007 și 2009 și și-a amintit de unul dintre cele mai amuzante momente trăite vreodată pe vechea arenă „Francisc Neuman”.

Într-un meci cu CSM Râmnicu Vâlcea, din Liga 2-a, antrenorul Ionuț Chirilă a dorit să-l înlocuiască pe Hidișan cu cinci minute înainte de final, după ce-l băgase pe teren în minutul 66, dar fotbalistul a refuzat să iasă de pe gazon. Suporterii au fost atunci de partea „mijlocașului de buzunar”, zilele lui Chirilă fiind de atunci numărate la Arad.

„Discutam despre el înainte de acest meci și mi-am adus aminte de o fază. Hidi părea așa plăpând, dar un jucător cu caracter puternic. Știu că a reușit să nu iasă la o schimbare când a vrut să-l scoată antrenorul de pe teren. Aș dori și acum ca Piticul să nu accepte schimbarea, să reușească să fie puternic, să treacă peste acest moment greu.

Noi suntem cu gândul alături de el și cred că, până la urmă, va câștiga lupta. Este încă tânăr, are un organism puternic, a făcut sport și sper ca toate astea să îl ajute să treacă peste acest moment foarte greu. Îi urăm multă sănătate, o să-l ajutăm cu ceea ce putem noi. Și numărul mare de foști colegi care au evoluat astăzi demonstrează că Hidi fost un caracter plăcut, a fost un băiat care nu a creat probleme…în afară de acel moment când nu a acceptat schimbarea. A fost un coleg care a dat totul pentru echipă, de aceea și mulți oameni din Arad încă și-l aduc aminte”, spus „Dulăul”, care a simțit cu această ocazie din nou farmecul unui derby al Vestului. „Cele mai multe goluri le-am dat contra lui Poli, nu se putea să nu înscriu și azi. Astăzi a fost mai mult pentru Hidi, dar totuși a fost ciudat să jucăm un meci așa amical sau un meci ca între prieteni cu rivalii în „alb-violet”.

Știu că obișnuiam să mușc din mingi când marcam cu Poli, adar am îmbătrânit puțin și eram prea obosit să mai iau mingea din poartă și să o bag în gură”, a mai punctat fostul căpitan al „Bătrânei Doamne”.

Buia: „Ne strângem pentru astfel de cazuri întotdeauna”

Fostul mijlocaș al Politehnicii între 2003 și 2005, Romică Buia a venit de la Baia Mare pentru a fi alături de foștii săi colegi în derby-ul caritabil împotriva UTA-ei. „Sperăm să fie bine, să treacă cu bine peste această boală. Păcat că ne întâlnim la astfel de evenimente, dar când UTA se gândește la Poli pentru un meci amical, caritabil, vii cu cea mai mare plăcere.

Florin Hidișan este un fost coleg de-al nostru, un jucător emblematic pentru Arad și pentru alte cluburi din țară și este păcat să nu îl ajutăm atât cât putem, cum putem. Este datoria noastră, a jucătorilor, să ajutăm. Putea să fie vorba de orice jucător, de orice sportiv, eu am venit de la Baia Mare, alții din alte părți, ne strângem pentru astfel de cazuri întotdeauna.

Într-adevăr, nu am uitat fotbalul, mai am și simțul golului, dar cu cât înaintezi în vârstă, terenul se face mai mare, iar poarta mai mică. Scorul a fost echitabil, puteam să pierdem, dar e bine că am egalat pe final. Cele mai frumoase derby-uri din țară, din Liga 1, erau la Timișoara cu UTA. Vă aduceți aminte, pe stadion au fost și 50 de mii de oameni, păcat că nu mai sunt acele vremuri, eu zic că au fost cam cele mai frumoase derbyuri din din liga întâi.

Sperăm să promoveze și Poli, sperăm să își facă și un stadion nou, cum au reușit cei din Arad, pe care îi felicităm și pentru felul cum evoluează în Liga 1. Așadar, și Timișoara are nevoie de o nouă arenă, mai ales că vorbim despre un oraș mult mai mare, să se facă un stadion în sfârșit. Și la Baia Mare bineînțeles, o să vedem”, a spus Romică Buia, al cărui băiat, Darius, a îmbrăcat tricoul UTA-ei în primăvara lui 2018.

Repriza a treia, în care s-au mai donat și alte sume de bani pentru Florin Hidișan, a fost susținută de Pit Stop și Pizza 5 Colțuri.

S-au dat primele tricouri puse la bătaie pe pagina de Facebook a lui Bogdan Apostu

Dar, întreaga lumea fotbalului românesc s-a mobilizat rapid, iar fotbaliști, suporteri sau alți oameni din fenomen au donat primii bani în conturile lui „Hidi”: RO56BTRLRONCRT0CE2684801 (în lei) și RO03BTRLEURCRT0CE268480 (în euro). Pe pagina sa de Facebook, impresarul Bogdan Apostu a licitat primele tricouri oferite de fotbaliști celebri care evoluează în străinătate: Sergiu Buș (850 de lei), Vlad Chiricheș (1200 de lei) și Ionuț Radu (1600 de lei), Claudiu Keseru (1000 de lei). În acest moment, se licitează pentru tricoul lui Răzvan Marin, de la Cagliari.

 

 

The post Derby UTA – Poli pentru Florin Hidișan: „Ca și în 2008, sunt convins că Piticul nu va ieși din teren” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top