sport

David Popovici a debutat în forță la Jocurile Olimpice. Românul s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber și a stabilit unul dintre cei mai buni 10 timpi ai anului

David Popovici a debutat în forță la Jocurile Olimpice. Românul s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber și a stabilit unul dintre cei mai buni 10 timpi ai anului
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

David Popovici a debutat în forță la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Românul s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber și a stabilit unul dintre cei mai buni 10 timpi ai anului.

Reprezentantul României a parcurs distanța în 1:45.32 și a câștigat seria a doua, în care a alergat.

Noua minune a sportului românesc va concura în semifinale în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 04:30.

David Popovici a debutat în forță la Jocurile Olimpice Românul s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber și a stabilit unul dintre cei mai buni 10 timpi ai anului

David Popovici s-a calificat în semifinale cu al patrulea timp, evoluție care îl recomandă chiar pentru o prezență în finală și la 200 de metri liber. Cel mai bun timp i-a aparținut sud-coreeanului.Sunwoo Hwang, care a înotat în 1:44.62. Performanțe mai bune în serii la 200 de metri au mai înregistrat doar Fernando Scheffer (Brazilia) și Tom Dean (Marea Britanie).

1:45.32 înseamnă și a 9-a cea mai bună performanță a anului pentru David Popovici, un sportiv în vârstă de numai 16 ani.

Progresul lui David Popovici este impresionant, dacă ne raportăm la Campionatele Europene din luna mai. Atunci, el a fost înregistrat doar cu al 20-lea timp și nu a prins semifinalele. Atunci a înotat în 1:48.38, rezultat care a însemnat și record național. În aproximativ 2 luni, David și-a îmbunătățit cel mai bun rezultat cu mai bine de 3 secunde!

Robert Glință a făcut pasul în semifinale la 100 metri spate

Credit line: Profimedia

Robert Glință s-a calificat la rândul lui în semifinale în proba de 100 de metri spate. Portdrapelul României la Jocurile Olimpice s-a clasat pe locul 4 în seria a 6-a, cu 53:67, un timp sub ce poate de obicei. El a câștigat titlul european în acest an cu 52:88. Robert Glință a avut al 12-lea timp și va trage pentru calificarea în finală în aceeași sesiune și cu David Popovici, cu aproxiamtiv o oră mai târziu.

În seria a patra, Daniel Martin a înotat în 56:91 și a ratat calificarea în semifinale.

The post David Popovici a debutat în forță la Jocurile Olimpice. Românul s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber și a stabilit unul dintre cei mai buni 10 timpi ai anului appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top