sport

”Concord Iași Open”, la superlativ! Supervizorul ATP a lăudat Iașiul pentru organizarea turneului. ”A fost peste cerințele unui turneu Challenger 100”

”Concord Iași Open”, la superlativ! Supervizorul ATP a lăudat Iașiul pentru organizarea turneului. ”A fost peste cerințele unui turneu Challenger 100”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Iașiul a fost la înălțime și în acest an cu organizarea turneului de tenis ATP Challenger 100 ”Concord Iași Open”. Jucătorii și staffurile lor au apreciat condițiile de la Arenele Ciric și toate eforturile depuse de către organizatorii celui mai important turneu ATP din România, iar nivelul ridicat al evenimentului a fost confirmat oficial și de către reprezentanții ATP.

Supervizorul turneului desfășurat în perioada 12-18 iulie la Iași a întocmit un raport favorabil, ba chiar – spun organizatorii, nivelul a fost peste cerințele unui turneu Challenger 100.

”Raportul primit din partea ATP este foarte bun, pe toate compartimentele. Sunt doar mici detalii de îmbunătățit pentru ediția următoare, nimic semnificativ. Supervizorul ATP al turneului este încântat de modul cum s-a desfășurat turneul, chiar și la a doua ediție. A avut raportul de la prima ediție și a crezut că în acest an, după ce prima ediție a ieșit foarte bine, poate vom fi ceva mai relaxați. Dar nu a fost deloc așa. Totul a fost pus la punct în cel mai mic detaliu, iar reprezentantul ATP a fost foarte încântat și chiar ne-a transmis că nivelul turnelului depășește cerințele unui Challenger 100”, a declarat, pentru ProSport, Gabriel Iftimoaie, directorul administrativ al turneului ATP Challenger 100 ”Concord Iași Open”.

Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor implicați, de la persoanele care s-au ocupat de suprafața terenurilor și până la voluntari.

”Reușita acestui turneu se datorează și echipei din spate formată din oamenii Primăriei care se ocupă de Baza Sportivă Ciric, voluntarii de la Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași și Liceul cu Program Sportiv, persoanele de la Clubul Coreco, care s-au ocupat de pregătirea terenurilor și cei doi coordonatori de copii de mingi și arbitri de linie, Carmen Țibuleac, respectiv Daniel Ungureanu. Am primit un raport foarte bun, suntem încântați că toate eforturile noastre au fost răsplătite cu o organizare pe măsură și acest lucru ne obligă să ținem ștacheta sus și la a treia ediție, anul viitor”, a completat Gabriel Iftimoaie.

La rândul său, Andrei Oriță, directorul general al companiei Concord Service Center și proprietarul turneului de la Iași, a declarat: ”Am avut o echipă extraordinară. Încă de la prima ediție am reușit să ne mobilizăm astfel încât să abordăm diferitele aspecte ale unui turneu pe un concept total nou pentru noi, care nu venim din lumea sportului. Am reușit să păstrăm parteneriatele de la prima ediție și anul acesta. Primăria Iași ne-a pus baza sportivă la dispoziție, a montat și instalat tribune, a reușit să modifice spațiul de primire al jucătorilor. Federația Română de Tenis, partenerul nostru traditional, ne-a dat curajul să ne implicăm în fenomen. Practic, 75 la sută din personalul federației a fost la Iași și fără competențele specifice ale lor ne-ar fi greu să satisfacem cerințele jucătorilor profesioniști de tenis. Directorul din acest an al turneului, Andrei Pavel, a venit cu un vibe foarte bun, liniștit, cu spirit de inițiativă, ne-a propus chestii noi.”

Cei mai mulți români la un turneu challenger

Managerul turneului a subliniat faptul că la Iași au fost prezenți cei mai mulți români pe tabloul principal al unui ”Challenger 100” după foarte multă vreme.

”Sunt bucuros că au fost opt zile de tenis plăcut, am avut foarte mulți români, zece români la dublu, șase în primul tur și cinci în calificări. Deja ne gândim ce trebuie să modificăm pentru ediția de anul viitor, vrem să instalăm nocturnă. Mă bucur că am avut spectatori, dar mi-aș fi dorit un număr mai mare în primele zile, când au fost pe teren jucătorii români”.

Desfășurat în perioada 12-18 iulie la Arenele Ciric, turneul ATP Challenger 100 ”Concord Iași Open” a fost organizat de compania Concord Service Center în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federaţia Română de Tenis, premiile totale fiind de 88.520 de euro.

Trofeul la simplu a fost câștigat de cehul Zdenek Kolar (24 de ani, numărul 222 mondial, favorit 5), care l-a învins în finală după un meci extrem de spectaculos pe principalul favorit, francezul Hugo Gaston (20 de ani, locul 165 ATP), scor 7-5, 4-6, 6-4.

Pentru succesul de la Iași, Kolar a obținut 100 de puncte ATP și un cec în valoare de 12.250 de euro, în timp ce finalistul s-a ales cu 60 de puncte ATP și un premiu de 7.200 de euro.

Proba de dublu a fost câștigată de brazilienii Orlando Luz și Felipe Meligeni, cei doi învingând în finală perechea Hernan Casanova – Roberto Ortega Olmedo (Argentina/Spania), scor 6-3, 6-4.

Foto: Concord Iasi Open

The post ”Concord Iași Open”, la superlativ! Supervizorul ATP a lăudat Iașiul pentru organizarea turneului. ”A fost peste cerințele unui turneu Challenger 100” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top