sport

Andreea Chițu, eliminată în optimile de finală la judo! Învinsă prin ippon în prelungiri

Andreea Chițu, eliminată în optimile de finală la judo! Învinsă prin ippon în prelungiri
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Judoka Andreea Chițu a venit la Tokyo cu speranța de a obține o medalie olimpică, singura care îi lipsește de la competițiile majore.

Iar concursul de la Tokyo a început foarte bine. Andreea Chițu a intrat hotărâtă pe tatami și a a avut nevoie doar de câteva secunde pentru a o învinge pe vietnameza Thuy Nguyen printr-un Ippon.

Andreea Chițu, eliminată în optimile de finală la judo!

O oră mai târziu, în optimile de finală a întâlnit-o pe italianca Odette Giuffrida. După trei minute extrem de echilibrate, scorul a fost egal 0-0. Nu au fost dictate nici penalizări, astfel că s-a trecut mai departe.

Regulamentul spune că după cele trei minute, dacă scorul este egal, cronometru se resetează și cine punctează primul câștigă și meciul.

Odette Giuffrida se impune prin ippon în prelungiri!

Începutul prelungirilor a fost echilibrat, Chițu încercând câteva mișcări pentru a aduce punctul câștigător, fiind sfătuită de pe margine de antrenorul Florin Bercean.

Însă, italianca a stat bine pe picioare și a contracarat atacurile Andreei Chițu. Giuffrida și-a ales perfect momentul atacului decisiv și a încheiat meciul printr-un ippon.

Andreea Chițu, învinsă și la JO 2016 tot de italiancă!

Pentru Andreea Chițu, Odette Giuffrida este un nemesis. Sportiva noastră a fost eliminată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro tot de judoka din Italia, atunci, în sferturile de finală ale concursului.

Odette Giuffrida a câștigat argintul olimpic la Rio de Janeiro, fiind învinsă atunci de Majlinda Kelmendi în ultimul act. Kelmendi avea să devină prima campioană olimpică din istoria statului Kosovo.

Singura speranță la medalii pentru România în competițiile de duminică!

Judoka din Italia pare hotărâtă să obțină medalia de aur la această ediție a Jocurilor Olimpice. A trecut în sferturi de finală de Charline Van Sink din Belgia și va lupta pentru un loc în finala olimpică împotriva niponei Uta Abe.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Amandine Bouchard din Franța și Fabienne Kocher din Elveția. Sesiunea decisivă în care se vor da medaliile va începe la ora 11:00, ora României.

Pentru România, Andreea Chițu a fost singura speranță la medalii din ziua de duminică. Delegația noastră are o medalie de argint, obținută în prima zi de Ana Maria Popescu, în proba de spadă individual.

 

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top