sport

A murit una dintre victimele exploziei din Popești Leordeni. Alți trei dintre răniții grav vor fi transferați în Germania. Update

A murit una dintre victimele exploziei din Popești Leordeni. Alți trei dintre răniții grav vor fi transferați în Germania. Update
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Cei trei pacienți au fost internați inițial la Spitalul Bagdasar-Arseni. Pentru că situația lor este una destul de gravă s-a luat decizia ca aceștia să fie trimiși pentru tratament în Germania.

De remarcat că pentru alte două victime, aflate la Spitalul Floreasca, nu a fost făcută cerere de transfer. Toți au ajuns la spital în urma incendiului de la o hală din Popeşti Leordeni.

Doi dintre răniții grav în urma exploziei din Popești Leordeni, transferați în Germania

”În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania.

Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI”, au precizat autoritățile.

Vă readucem aminte că un incendiu şi o explozie s-au produs la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Din nefericire, nu mai puțin de șase persoane au suferit arsuri.

Cinci dintre acestea au fost intubate, iar alte cinci au prezentat probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum. Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat încă de atunci că victimele cu arsuri sunt în stare gravă şi ar putea fi transferate în străinătate.

”Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdasar şi la Spitalul Floreasca”, a declarat, Raed Arafat.

Acesta a precizat că despre incindent au fost informaţi inclusiv preşedintele țării, dar și premierul, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii.

”Cu doamna ministrul Mihăilă am discutat posibilitatea, dacă va fi necesar, să putem să-i ducem afară”, a declarat Arafat.

”Noi, între timp, am întreprins deja primii paşi pentru a găsi locuri în afară. Există locuri, nu există un loc pentru toţi cinci, dar există locuri. Eu cred că în această seară – mâine dimneaţă decizia va fi luată la nivel de comisii”, afirma şeful DSU la doar câteva ore după stingerea incendiului.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top