sport

Roxana Scarlat: „Ana Maria Popescu este un exemplu pentru toți sportivii români și pentru copiii noștri”. Cum a explicat fosta campioană la floretă momentul finalei olimpice, la scorul de 10-10

Roxana Scarlat: „Ana Maria Popescu este un exemplu pentru toți sportivii români și pentru copiii noștri”. Cum a explicat fosta campioană la floretă momentul finalei olimpice, la scorul de 10-10
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Roxana Scarlat, fostă mare sportivă a României la floretă și actual secretar general, a remarcat performanța Anei Mariei Popescu de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina a obținut medalia de argint după un turneu olimpic absolut superb.

Oficialul FR de Scrimă a remarcat faptul că vicecampioana olimpică este un exemplu pentru întreg sportul românesc.

Ana Maria Popescu a adus prima medalie pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice.

Roxana Scarlat: „Ana Maria Popescu este un exemplu pentru toți sportivii români și pentru copiii noștri”

Ana Maria Popescu a terminat turneul olimpic cu medalia de argint. Finala cu Yiwen Sun a fost decisă după o tușă de aur (10-11), într-un minut suplimentar.

Pentru un sportiv, atunci când pierzi la limită, da, este dureror. Dar trebuie să ne bucurăm de acest argint al Anei, pentru că este o medalie care îi încununează o carieră deosebită. Ana este o sportivă foarte medaliată, atât la nivel european, cât și mondial. Și chiar olimpic. Este a treia medalie pe care Ana a luat-o. Este un exemplu pentru toți sportivii români și pentru copiii noștri”, a susținut Roxana Scarlat la TVR.

„Trebuie să învățăm să ne bucurăm de fiecare reușită. Și consider că această reușită este extraordinară pentru Ana Maria Popescu, pentru scrimă și pentru întreg sportul românesc”, Roxana Scarlat

Fosta sportivă a explicat și ce s-a întâmplat la 10-10, după cele 9 minute din timpul regulamentar:

S-a terminat timpul efectiv de luptă, cele 9 minute. Conform regulamentului, se trage la sorți. Cine are prioritate, în situația în care la finalul minutului suplimentar scorul rămâne egal, câltigă meciul. Ana a avut prioritate, dar știm foarte bine că la un astfel de nivel nu se întâmplă să se termine acel minut suplimentar, ci se dă tușa decisivă. Chinezoaica a surprins-o, cred, pe Ana în debutul acestui minut suplimentar. Și Ana, fair-play, a ridicat mâinele în sus, asta este. Chinezoaica a dat tușa de această dată. De multe ori, Ana a adus victorii echipei României și a obținut victorii în probele individuale, dând această ultimă tușă de moarte subită”.

 

 

The post Roxana Scarlat: „Ana Maria Popescu este un exemplu pentru toți sportivii români și pentru copiii noștri”. Cum a explicat fosta campioană la floretă momentul finalei olimpice, la scorul de 10-10 appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top