A 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară a început pe 23 iulie la Tokyo. România este reprezentată la competițiile din capitala Japoniei de 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. Libertatea transmite informații de ultimă oră despre rezultatele sportivilor români de la Olimpiadă.
15:1424-07-2021
Argint pentru Ana Maria Popescu la spadă
Ana Maria Popescu și-a trecut în palmares o nouă medalie olimpică. Scrimera a obținut sâmbătă argintul în proba de spadă, după ce a fost învinsă de Yiwen Sun din China.
Este pentru a doua oară când Popescu este vicecampioană olimpică la individual, după argintul obținut în 2008, la Beijing.
Aceasta este prima medalie a unui sportiv român la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
15:0024-07-2021
Mihaela Buzărnescu, în turul doi la tenis feminin
Mihaela Buzărnescu, locul 168 WTA, a învins-o, sâmbătă, pe Alison Riske din SUA (36 WTA), scor 6-7 (0), 7-5, 6-4.
Buzărnescu s-a calificat astfel în turul doi al probei de tenis feminin de la Jocurile Olimpice.
12:4724-07-2021
Ana Maria Popescu, în finală la spadă
Popescu a învins-o în semifinală pe Katrina Lehis din Estonia și este favorită în confruntarea din finală. Astfel, Ana Maria Popescu este la un pas de a aduce prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
11:0024-07-2021
Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finala de la sărituri
Marian Drăgulescu nu va evolua în finala de la sărituri, aparatul său preferat. În vârstă de 40 de ani, Drăgulescu a căzut de pe locul cinci pe locul 9, în urma rezultatelor sportivilor din a doua subdiviziune.
Gimnastul se află la ultima participare din carieră la o ediție a Jocurilor Olimpice.
10:1524-07-2021
Ana Maria Popescu s-a calificat în semifinală la spadă
Scrimera în vârstă de 36 de ani a învins-o în sferturi pe Julia Beljajeva, de 29 de ani, din Estonia, scor 15-8. Popescu este astfel cu un pas mai aproape de o medalie olimpică, potrivit GSP.ro.
Ea o va întâlni în semifinală pe Katrina Lehis, tot din Estonia, cu care a mai avut șapte confruntări până acum, dintre care cinci au fost câștigate de româncă.
Foto: Raed Krishan / GSP
10:4524-07-2021
Iulian Teodosiu se oprește în șaisprezecimi
Teodorescu a părăsit concursul de spadă în șaisprezecimi, după ce a pierdut în fața lui Enrico Berre din Italia, scor 8-13, notează GSP.ro.
10:2024-07-2021
Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, în sferturi la tenis de masă la dublu mixt
Tenismenii au ajuns în sferturi după ce au trecut de Barbora Balazova și Lubomir Pistej din Slovacia, scor 4-1 (11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9).
În
sferturile de finală, Bernadette
Szocs și Ovidiu Ionescu îi
vor întâlni pe principalii
favoriți ai turneului, Xin Xu și Shiwen Liu, din
China, potrivit gsp.ro.
10:0224-07-2021
Monica Niculescu și Raluca Olaru, în optimi la dublu
Olaru și Niculescu le-au învins pe Hao-Ching Chan și Latisha Chan din Taipei, scor 7-5, 1-6, 10-6. În optimi, româncele se vor întâlni cu reprezentantele Australiei, Ellen Perez / Samantha Stosur, sau cu cele ale Estoniei, Jelena Ostapenko / Anastasija Sevastova.
00:0024-07-2021
Cine sunt sportivii români care participă la Jocurile Olimpice și la ce discipline
Înotătoarea Bianca Costea, în vârstă de 16 ani, este cea mai tânără sportivă din delegația României, în timp ce gimnastul Marian Drăgulescu este, la 40 de ani, cel mai în vârstă dintre sportivii români care participă la Jocurile Olmpice.
Lista completă a sportivilor români de la Jocurile Olimpice de la Tokyo:
Atletism:
Florentina
Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea
(1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin
Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marș),
Rareș Toader (aruncarea greutății), Bianca Ghelber (aruncarea
ciocanului), Andrea Miklós (400 m), Alexandru Novac (aruncarea
suliței);
Baschet: Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Cuic (echipa feminină de baschet 3×3); Box: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg); Canotaj: Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoș Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu (opt rame cu cârmaci, masculin), Maria Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea (opt rame cu cârmaci, feminin), Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari (patru rame fără cârmaci, masculin), Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Popescu (patru rame fără cârmaci, feminin), Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi (dublu, rame feminin), Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă (dublu, rame masculin) Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară, feminin), Ancuța Bodnar, Simona Radiș (dublu vâsle, feminin), Ioan Prundeanu, Florian Enache (dublu vâsle, masculin); Ciclism: Vlad Dascălu (mountain bike), Eduard Grosu (ciclism pe şosea); Fotbal: Marian Aioani, Mihai Popa, Ștefan Târnovanu (portari), Andrei Rațiu, Ricardo Grigore, Andrei Chindriș, Virgil Ghiță, Alexandru Pașcanu, Radu Boboc, Florin Ștefan (fundași), Andrei Ciobanu, Marius Marin, Marco Dulca, Alexandru Dobre, Valentin Gheorghe, Ion Gheorghe, Tudor Băluță, Eduard Florescu, Antonio Sefer, Ronaldo Deaconu (mijlocași), George Ganea, Andrei Sîntean (atacanți) – sunt 4 rezerve care pot evolua în orice moment, dar nu sunt puși la numărătoare; Gimnastică artistică: Maria Holbură, Marian Drăgulescu, Larisa Iordache; Înot: Robert Glinţă, Daniel Martin (100 m spate), David Popovici (100 m liber), Bianca Costea (100 m liber); Kaiac-canoe: Victor Mihalachi, Cătălin Chirilă (canoe-2 masculin – 1.000 m); Judo: Andreea Chițu (52 kg), Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg); Lupte: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kriszta Incze (62 kg), Albert Saritov (cat.97 kg, libere), Alin Alexuc Ciurariu (cat. 130 kg, greco-romane); Scrimă: Ana Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie); Tenis de masă: Eliza Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs (echipa feminină), Ovidiu Ionescu; Tir sportiv: Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m); Tir cu arcul: Mădălina Amăistroaie; Tenis: Mihaela Buzărnescu (simplu), Monica Niculescu/Raluca Olaru (dublu feminin); Triatlon: Felix Duchampt.
La ceremonia de deschidere de vineri, sportivii care au purtat drapelul țării noastre au fost Robert Glință și Simona Radiș, după ce în ultima clipă s-a luat decizia ca Mădălina Bereș să nu mai fie portdrapelul țării noastre.
Robert
Glință este primul
înotător din România care
a obținut medalia de aur
la Campionatele Europene şi primul sportiv român
calificat
la Jocurile
Olimpice
de la Tokyo.
Simona
Radiș este componentă
a bărcii de dublu vâsle feminin.
Schimbarea de pe ultima sută de metri a fost făcută după modificarea din programul probei de 8+1 feminin din cauza vremii nefavorabile de la Tokyo, probă la care participă Mădălina Bereș.
11:5324-07-2021
Jocurile Olimpice de la Tokyo, sub semnul pandemiei
Cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de COVID-19. Chiar și așa, competiția se desfășoară tot sub semnul coronavirusului, cu doar câteva zile înainte de startul probelor, organizatorii anunțând că iau în calcul inclusiv anularea în ultimul moment a Jocurilor Olimpice, din cauza cazurilor de contaminare în rândul sportivilor.
Joi, cu o zi înaintea deschiderii Olimpiadei, autoritățile nipone au anunțat că 91 de persoane acreditate la Jocurile Olimpice au fost testate pozitiv cu COVID-19. De altfel, Tokyo se află în stare de urgență pe parcursul competiției, din cauza creșterii numărului de cazuri de contaminare în rândul populației generale.
Doar 950 de spectatori au asistat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, din cauza temerilor privind răspândirea virusului. Din aceleași considerente, organizatorii au decis ca probele de la Jocurile Olimpice să se desfășoare fără spectatori.
Sursa: Sport – Libertatea Read More