sport

Reacția lui Mihai Covaliu după înfrângerea Ana Mariei Popescu în finala olimpică de la Tokyo! Mesajul ministrului Novak

Reacția lui Mihai Covaliu după înfrângerea Ana Mariei Popescu în finala olimpică de la Tokyo! Mesajul ministrului Novak
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Spadasina Ana Maria Popescu a dus prima medalie României la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice. Popescu a fost la o tușă de aurul olimpic.

Performanța spadasinei demonstrează încă o dată că scrima este unul dintre sporturile în care România continuă să conteze la nivel mondial.

Mihai Covaliu contestă regulamentul din întrecerile de scrimă

Numai la Jocurile Olimpice, scrimerii au cucerit de-a lungul timpului 17 medalii, incluzând-o aici și pe cea de sâmbătă, cucerită de Ana Maria Popescu.

Românca a început foarte bine finala pe care, în opinia lui Mihai Covaliu, fost campion olimpic la scrimă, a controlat-o de la un capăt la celălalt. Popescu a pierdut la ”tușa de aur”, cu 10-11.

”Ana a tras extraordinar în finală. Din păcate a pierdut la această tușă pe care nici nu ști cum s-o numesc. Este o tușă care n-ar trebui să existe, dar acesta este regulamentul.

Toată ziua a fost calmă, a controlat. Fiecare asalt l-a avut sub control. Își cunoștea foarte bine adversara, pe care a învins-o în urmă cu patru ani, la Rio, atunci când a câștigat medalia de aur. O putea face și în această seară.

S-a ajuns la această tușă de aur. Acest minut în care Ana a avut prioritate și în spadă este extrem timpul de lovire. Ana a lovit însă chinezoaica a fost un pic mai rapidă decât Ana și din păcate s-a terminat așa”, a reacționat Mihai Covaliu, la TVR.

Maria Brânză, mama sportivei: ”Adversara nu a fost mai bună, a avut mai mult șansă”

Pentru Ana Maria Popescu, Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi ultima ediție la care participă. În vârstă de 36 de ani, spadasina este una dintre sportivele care au scris istorie pe planșă.

În 2008 obținea medalia de argint, la individual, apoi aurul olimpic pe echipe, în 2016, pentru ca acum să-și încheie evoluțiile cu o nouă medalie de argint.

Mama sportivei, Maria Brânză, crede că succesul chinezoaicei Yiwen Sun s-a datorat șansei și nu formei sportive, sau a unei evoluții mai bune decât a fiicei ei.

”Era un vis frumos al ei, al nostru! N-am ce să-i reproșez, dar trebuie să recunoaștem că chinezoaica a avut mai multă șansă. Nu a fost mai bună, dar a avut mai multă șansă!

Nu e chiar așa supărată când pierde (Ana Maria Popescu – n.r.), dar acum și-a dorit prea mult această medalie de aur. Sunt cinci ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat și pentru ea însemna mult”, a declarat Maria Brânză, la TVR.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top