sport

JO Tokyo 2020, clasamentul pe medalii. China a dominat prima zi, România e pe locul 12

JO Tokyo 2020, clasamentul pe medalii. China a dominat prima zi, România e pe locul 12
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

România a reușit și ea să pătrundă în această ierarhie, după ce Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint la spadă.

O altă sportivă care a luptat pentru medalii a fost Laura Ilie, în proba de puşcă 10 metri aer comprimat, dar ea a ratat de puțin calificarea în finală.

Ana Maria Popescu ne-a băgat în clasamentul pe medalii de la JO Tokyo 2020

Primul titlu la JO Tokyo 2020 a fost obținută de chinezoaica Qian Yang, în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, iar asiaticii pot spune că au avut o zi plină încheiată cu trei medalii de aur și una de bronz cu care au urcat pe primul loc în clasamentul pe medalii.

Un alt aur luat de chinezi a fost unul dureros pentru noi, Yiwen Sun învingând-o cu tușa de aur pe Ana Maria Popescu în marea finală de la spadă feminin. Imediat după acest eșec dureros, scrimera noastră a lansat un mesaj tăios la adresa celor care conduc sportul românesc.

Imediat în spatele Chinei în ierarhia pe medalii se află delegațiile Italiei și Japoniei, care au obținut fiecare câte un aur și un argint, iar apoi se clasează Coreea de Sud, cu un titlu olimpic și două medalii de bronz.

SUA, fără medalie în prima zi

Câte o medalie de aur au mai câștigat delgațiile din Ecuador, Ungaria, Iran, Kosovo și Thailanda. Top 10 este încheiat Rusia, care concurează sub steagul olimpic, și Sertbia, mabele având în tolbă un argint și un bronz.

Medalia de argint adusă de Ana Maria Popescu cleasează delegația României pe un onorabil loc 12, la egalitate cu Belgia, Spania, India, Olanda, Taiwan și Tunisia, dar peste Estonia, Franța, Indonezia, Israel, Kazahstan, Mexic, Mongolia, Slovenia, Elveția și Ucraina, care au doar câte o medalie de bronz.

De remarcat este faptul că după prima zi în care s-au decernat medalii, din acest clasament lipsește o națiune extrem de puternică. Este vorba de Statele Unite ale Americii care nu a reușit să obțină nicio medalie în cele 11 probe în care au avut loc finale.

Ce spunea Ana Maria Popescu înainte de plecarea la Tokyo

Înainte de plecarea la Tokyo, Ana Maria Popescu a dat un interviu pentru FANATIK în cadrul seriei “Olimpicii României” în care vorbea despre obiectivele de la această ediție a Jocurilor Olimpice spunând că merge pur și simplu să se bucure de scrimă.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, au ținut să o felicite pe scrimera noastră pentru perfeormanța deosebită obținută la Tokyo.

În schimb, scrimerul Iulian Teodosiu a fost eliminat în optimile probei de sabie masculin de la Jocurile Olimpice și consideră că dacă ar fi avut mai multă încredere în el rezultatul ar fi fost mult mai bun.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top