sport

Ion Ionescu, legenda Rapidului, dezvăluiri despre un meci care urma să fie aranjat: „O să vedem dacă putem! Nu vindem meciuri pe bani!”

Ion Ionescu, legenda Rapidului, dezvăluiri despre un meci care urma să fie aranjat: „O să vedem dacă putem! Nu vindem meciuri pe bani!”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Unul dintre foștii mari jucători din istoria Rapidului, Ion Ionescu, a dezvăluit cum au încercat cei de la Crișul Oradea să facă un blat cu Rapid.

Aflată în lupta pentru evitare retrogradării, echipa din Oradea era dispusă să ofere bani în schimbul victoriei, dar blatul n-a mai avut loc în cele din urmă.

Ion Ionescu a bifat 107 meciuri în Divizia A pentru Rapid și Crișul Oradea.

Ion Ionescu, dezvăluiri de senzație: „Nu vindem meciuri pe bani!”

Ajuns acum la vârsta de 83 de ani, Ion Ionescu a dezvăluit cum a picat totul, în condițiile în care unul dintre jucătorii Crișului fusese „cumpărat” de o echipă care se lupta și ea să evite retrogradarea.

„Era prin 1965-1966. De la Rapid plecase la Crișul Oradea fundașul Mihai Mihai. Crescuse cu noi la juniorii Rapidului, eram prieteni din copilărie. Crișul era la retrogradare. Mihai a venit la noi înainte de meciul Rapid-Crișul să ne roage să cedăm meciul, că ne dă bani. Eram patru jucători. Eu, Niki Dumitriu, Dan Coe și Rică Răducanu. I-am zis: “Băi, băiatule, nu vindem meciuri pe bani. Nu suntem vânzători. Jucăm pentru public.

Tu ai venit să ne rogi ca prieten. O să vedem dacă putem să cedăm jocul. Comunică oricum că nu te-ai înțeles cu noi”. A fost o tentativă, dar nu pe bani, pe prietenie. Am vrut să-l ajutăm. Ulterior am aflat că cel care a dat pe lângă bară era cumpărat de contracandidata Crișului la salvarea de la retrogradarea. Noi nu știam de ce dă ăla pe lângă poartă. Ulterior, am aflat”, a spus Ion Ionescu, după cum scrie GSP.

Ion Ionescu a fost cel mai bun marcator al Rapidului (15 goluri) în celebrul sezon 1966/1967, la finalul căruia formația pregătită de Valentin Stănescu a câștigat titlul.

The post Ion Ionescu, legenda Rapidului, dezvăluiri despre un meci care urma să fie aranjat: „O să vedem dacă putem! Nu vindem meciuri pe bani!” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top