sport

Cererea naște oferte absurde. Cât ajunge să plătească un turist pentru un șezlong la Mamaia

Cererea naște oferte absurde. Cât ajunge să plătească un turist pentru un șezlong la Mamaia
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

După o vară în care vacanțele au fost anulate, litoralul românesc este invadat de turiști. Acest lucru face ca, în anumite zone, prețurile să ajungă la niveluri amețitoare.

Cererea naște oferte absurde. Cât ajunge să plătească un turist pentru un șezlong la Mamaia

Ca de obicei, Mamaia este cea mai scumpă dintre stațiuni. Aici preţul unui şezlong variază în funcție de zona de plajă sau de ziua săptămânii.

De luni până joi, preţurile sunt şi la jumătate faţă de sfârșitul de săptămână. Iar în sudul staţiunii, costurile sunt mult mai mici ca în nord.

Astfel, un şezlong poate costa într-o zonă 30 de lei, iar în alta 200 de lei pentru o zi de stat la soare.

Potrivit Observator News, în Mamaia Nord prețul ajunge și la 160 de lei, pentru un baldachin, în vreme ce în sud un șezlong costă cel mult 35-40 de lei.

”Preţurile încep de la 40 lei şezlongul, respectiv 80 de lei patul, iar în timpul săptămânii pentru toţi clienţii avem o reducere”, spune unul dintre responsabilii sectoarelor de plajă.

Lărgirea plajelor i-a făcut pe unii administratori să apeleze la designeri. Rezultatul: pe lângă șezlongurile din lemn, cu saltele groase, așezate la distanță unele față de altele, turișii se pot bucura de baldachine și plante exotice.

”Ne-am luat câte o bere şi o să mergem să mâncăm ceva, nu ştiu exact cât o să cheltuim, adică nu ne-am propus să cheltuim o sumă anumită de bani”, spune un turist.

Și e bine că nu au un buget fix pentru prețurile pentru cocktail-uri pornesc de la 20-25 de lei, în vreme ce pentru o bere vor trebui să scoată din buzunar 15-20 de lei.

Pe măsură ce turiștii se deplasează mai spre nordul stațiunii, pot observa o creștere atât în confortul dotărilor, dar și, evident, a prețurilor.

Așa că turiștii estimează că în aceste zone vor cheltui cam 1.000 de lei pentru o singură zi de plajă. Cam cât cheltuie alții într-un întreg sejur într-o stațiune cu prețuri mai umane.

În timpul săptămânii, închirierea unui șezlong pe plajele din nordul stațiunii Mamaia costă 40 de lei, iar a unui baldachin 80 de lei. De vineri până duminică, însă, prețurile se dublează.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top