Apariția țânțarilor are loc la începutul lunii iunie, odată cu vara. Insectele sunt mici, dar foarte multe și deosebit de deranjante.
Aceștia sunt răspândiți în toată lumea și pot transmite boli foarte grave. Printre afecțiunile pe care le putem lua prin înțepătura de tânțar sunt encefalita virală, filarioza limfatică, malaria, febra West Nile, febra galbenă, febra Dengue sau infecția cu virusul Zika.
Cele mai simple metode ca să scapi de țânțari. Trucurile minune care nu dau greș
Doar în România există peste 50 de specii de țânțari. Recent, s-au descoperit asemenea insecte infectate cu virusul West Nile chiar în Capitală.
În comerț există mai multe soluții pentru a scăpa de țânțari, unele mai eficiente decât celelalte. Vă spunem în continuare ce metode putem utiliza acasă, pentru a-i ține la distanță.
Pentru a ține insectele departe, putem să folosim lămâia. Aceasta se taie felii și se pune la fiert, timp de o oră, în 250 ml de apă. Când e nevoie, se adaugă apă. Soluția rezultată se lasă la răcit, iar apoi se filtrează și se pulverizează în casă.
Plantele aromatice nu sunt preferatele țânțarilor. Pentru a-i ține departe de casă, putem să plasăm buchețele de busuioc, cimbru, rozmarin sau mărar. Putem chiar să punem ghivece cu aceste plante pe pervazul ferestrelor.
Frunzele de nuc ne pot ajuta să ținem insectele departe. Le putem pune într-un bol de inox și le vom da foc. Ulterior, respectivul recipient trebuie plimbat prin casă. Fumul împrăștiat va aroma camerele și va goni țânțarii din cauza concentrației ridicate de iod. În cazul în care nu vreți să le dați foc, le puteți lăsa pur și simplu în camere.
Trucuri pentru a scăpa de țânțari
Un ajutor important în lupta cu țânțarii îl putem avea prin uleiurile esențiale, de mentă, cedru sau ecucalipt. Nu e nevoie decât să punem cîteva picături în lampa de aromaterapie, iar insectele vor sta la distanță.
De nădejde în confruntarea cu țânțarii mai sunt și mușcatele, lavanda, menta sau iarba mâței. Ghivecele cu mușcate și mentă vor ține insectele la depărtare. La fel se întâmplă și în cazul în care punem lângă geamuri buchețele de lavandă sau iarba mâței.
Nici usturoiul nu este prieten cu țânțarii. Aceștia nu se vor apropia de camera în care am plasat un bol cu câțiva căței de usturoi pisați.
Soluție anti-țânțari de preparat acasă: avem nevoie doar de 200ml apă caldă, 100 de grame de zahăr, 1 gram de drojdie de bere și o sticlă de plastic, pe care o tăiem pe jumătate. În partea de jos a petului amestecăm toate ingredientele. Partea superioară a sticlei o așezăm cu gâtul în jos și lipim cele două părți între ele cu bandă adezivă. Insectele sunt atrase de dulceața soluției, dar le va fi fatal dioxidul de carbon emanat.
Articol preluat de pe FANATIK.RO.
Sursa: FANATIK.RO Read More