sport

Câți bani va primi Ana Maria Popescu după medalia de argint de la Jocurile Olimpice! Va fi premiată și de CSA Steaua

Câți bani va primi Ana Maria Popescu după medalia de argint de la Jocurile Olimpice! Va fi premiată și de CSA Steaua
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Ana Maria Popescu a impresionat și la Tokyo, iar sportiva ajunsă la 36 de ani va primi 50.000 de euro pentru medalia de argint de la Jocurile Olimpice, din partea COSR.

Pe lângă această sumă, Ana Maria Popescu ar trebui să încaseze 25.000 de euro și de la CSA Steaua, club unde este legitimată.

Ana Maria Popescu a ajuns din nou pe podiumul olimpic la Jocurile Olimpice. Sportiva în vârstă de 36 de ani a câștigat medalia de argint, în urma unui turneu olimpic absolut superb. Reprezentanta României a pierdut cu o tușă de aur dată de chinezoaina Yiwen Sun (scor final 10-11).

Banii pe care Ana Maria Popescu îi va încasa după medalia de la Jocurile Olimpice

Campioana noastră va încasa în total 75.000 de euro după ce a cucerit medalia de argint: 50.000 de euro ar urma să vină de la COSR, iar CSA Steaua ar trebui să-i achite jumătate din această sumă, în condițiile în care sportiva este legitimată la acest club.

În plus, medalia de argint obținută la proba de spadă îi acordă posibilitatea de avansare în grad, Ana Maria Popescu devenind eligibilă pentru gradul de colonel.

Pentru medalia de aur cucerită cu echipa României la Jocurile Olimpice din 2016, Ana Maria a primit 70.000 de euro şi o rentă viageră. În 2008, după ce a luat argintul olimpic, aceasta a fost răsplătită cu suma de 28.000 de euro.

„Nu a fost mai bună, dar a avut mai multă șansă! Nu e chiar așa supărată când pierde, dar acum și-a dorit prea mult această medalie de aur. Sunt cinci ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat și pentru ea însemna mult”, a spus Maria Brânză, mama Anei Maria Popescu, într-o intervenție la TVR.

The post Câți bani va primi Ana Maria Popescu după medalia de argint de la Jocurile Olimpice! Va fi premiată și de CSA Steaua appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top