sport

Ana Maria Popescu aduce României prima medalie olimpică de la Tokyo! Argint pentru româncă, după ce a pierdut finala la spadă

Ana Maria Popescu aduce României prima medalie olimpică de la Tokyo! Argint pentru româncă, după ce a pierdut finala la spadă
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Prima medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 a fost adusă sâmbătă de scrimera Ana Maria Popescu, care a obținut argintul la individual în proba de spadă, potrivit GSP.ro.

UPDATE ora 15:05. Ana Maria Popescu a pierdut, sâmbătă, finala la spadă în fața chinezoaicei Sun Yiwen, în vârstă de 29 de ani.

Popescu
mai
are în palmares un titlu de vicecampioană
olimpică la
individual,
obținut
în
2008 la Beijing.

Aceasta nu a fost prima finală olimpică în care s-au întâlnit Ana-Maria Popescu şi Yiwen Sun. Scriemere s-au confruntat și în finala olimpică pe echipe de la Rio, unde România a învins China.

Prima reacție a Anei Maria a venit la scurt timp după ce a luat argintul în finala de la Tokyo.

„Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”, a declarat campioana pentru TVR, notează Hotnews.

UPDATE ora 13:00. Ana Maria Popescu a ajuns în finala probei de spadă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Scrimera de 36 de ani a trecut în semifinală de Katrina Lehis, tot din Estonia, scor 15-11, scrie GSP.ro.

Finala este programată sâmbătă, la ora 14.45, ora României.

Ana Maria Popescu și Katrina Lehis din Estonia s-au mai duelat de șapte ori până acum, iar cinci dintre confruntări s-au încheiat cu victoria româncei. Ultima întâlnire, cea din 2020, a fost câștigată de Lehis, la Barcelona.

Este pentru a doua oară când Ana Maria Popescu ajunge într-o semifinală a Jocurilor Olimpice la proba individuală, după Olimpiada de la Beijing din 2008, atunci când s-a clasat pe locul 2.

În sferturi, Ana Maria Popescu a învins-o pe Julia Beljajeva (29 de ani), tot din Estonia, cu scorul 15-8.

Gazeta Sporturilor este singura redacție din România, pe lângă televiziunea și radioul publice, care a trimis o echipă de jurnaliști la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din capitala Japonia transmit de la cea mai mare competiție sportivă din lume Marian Ursescu, şeful departament Sporturi, reporterul special Justin Gafiuc și fotoreporterul Raed Krishan.

Foto: Raed Krishan / GSP ; foto principală: EPA

Sursa: Sport – Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top